Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβολιασμοί Ελλάδα covid: Η λίστα με τα νοσοκομεία για τους υγειονομικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί Ελλάδα covid: Η λίστα με τα νοσοκομεία για τους υγειονομικούς

Εμβολιασμοί Ελλάδα covid: Αναλυτικά η λίστα με τα νοσοκομεία

Εμβολιασμοί Ελλάδα covid: Λίγες μέρες απομένουν για να αρχίσει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Ήδη ξεκίνησε η ενημέρωση για τον εμβολιασμό από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακαλλαροπούλου να εμβολιάζονται από τους πρώτους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες. Η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε μια εικόνα για το πού και πόσοι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, περίπου το 40% των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία δήλωσε μέσω των ειδικών εντύπων καταγραφής ότι θα συμμετάσχει στον εμβολιασμό από τις 28 Δεκεμβρίου που θα ξεκινήσει η εμβολιαστική επιχείρηση «Ελευθερία».

«Ιπποκράτειο» και «Ευαγγελισμός» βρίσκονται ψηλά στον κατάλογο της ΠΟΕΔΗΝ με τα νοσοκομεία όπου οι εργαζόμενοι θέλουν να θωρακιστούν για τους ίδιους και τους ασθενείς που φροντίζουν. Ικανοποιητικά ποσοστά εμφανίζουν επίσης το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Χαλκίδας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η θετική στάση των εργαζομένων στη θωράκιση έναντι του κορονοϊού θα είχε αποτυπωθεί σε υψηλότερο ποσοστό εάν οι αρμόδιοι στις Υγειονομικές Περιφέρειες και τις διοικήσεις των νοσοκομείων είχαν τηρήσει άλλη συμπεριφορά έναντι των εργαζομένων. Η Ομοσπονδία καταλογίζει βιασύνη στην καταγραφή, πιέσεις στους εργαζόμενους και έλλειμμα ενημέρωσης.

«Ο αγώνας για τον εμβολιασμό πρέπει να συνεχιστεί, για το καλό των ασθενών και το δικό μας. Τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στο νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να προβληματίσουν για τους χειρισμούς που γίνονται. Πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Κρίμα να μην αξιοποιηθεί αυτό το υπερ-όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

δείγματα κορονοϊού σε εργαστήριο

Η εικόνα στα νοσοκομεία

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα «ναι» των υγειονομικών αποτυπώνονται σε γενικές γραμμές ως εξής:

Αττικό: 550 εργαζόμενοι δήλωσαν πως θα εμβολιαστούν σε σύνολο 2.000

Θριάσιο: 300 στους 1200 (συνεχίζεται η καταγραφή)

Ευαγγελισμός: 1.500 εργαζόμενοι στους 3.200

Δρομοκαΐτειο: 226 στους 618

Γεννηματάς Αθηνών: 640 εργαζόμενοι στους 2.100

Ελπίς: 250 στους 750

Νίκαια: 600 στους 2.100

Ιππικράτειο Αθηνών: 660 σε σύνολο 1.300

Εθνικό κέντρο αποκατάστασης: 100 στους 250

Άγιος Ανδρέας Πάτρας: 360 εργαζόμενοι σε σύνολο 1.150

Πανεπιστημιακό Λάρισας: 720 στους 1.820

Νοσοκομείο Χαλκίδας: 320 σε σύνολο 620

Νοσοκομείο Καβάλας: 453 εργαζόμενοι σε σύνολο 1.050

Νοσοκομείο Χανίων: 500 εργαζόμενοι στους 1.226

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: 850 στους 2.000.

γιατροί με μάσκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις