Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία 42χρονου Σέρρες: Η σοκαριστική ομολογία του 47χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 42χρονου Σέρρες: Η σοκαριστική ομολογία του 47χρονου

Δολοφονία 42χρονου Σέρρες: Ο 47χρονος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα από τον ανακριτή Σερρών, στον οποίο υπεβλήθη η δικογραφία, φέρεται να απείλησε τη μητέρα του

Δολοφονία 42χρονου Σέρρες: Ξεπερνάει και την έννοια του απίστευτου το κίνητρο της δολοφονίας του 42χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Γρηγοριάδη,  πατέρα ενός μικρού παιδιού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τυχαία, πεταμένο σε αρδευτικό κανάλι μεταξύ Νιγρίτας Σερρών και Αμφίπολης, πριν από λίγες ημέρες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, ο κατηγορούμενος, γείτονας στο σπίτι, όπου εργαζόταν τον τελευταίο καιρό ο άτυχος ηλεκτρολόγος, υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον των αστυνομικών, ότι λογομάχησε και σκότωσε τον 42χρονο, γιατί, λέει, του αφαιρούσε εργαλεία από το σπίτι για να κάνει τη δουλειά του! Και οι ίδιοι οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας των Σερρών, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τον ισχυρισμό του 47χρονου ομογενή, ο οποίος, από όσα έχουν πει γείτονές του στην παραλία Οφρυνίου στην Καβάλα, όπου ζούσε τα τελευταία είκοσι χρόνια με τη μητέρα του, πρόκειται για άτομο με πρόβλημα με το αλκοόλ, χωρίς επαγγελματική ασχολία,  ο οποίος, πάντα κατά τις καταθέσεις τους, «ζητούσε ένα ευρώ «να πάρει τσιγάρα».

Πάντα κατά τις απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, που φέρνει στο φως το Alphafreepress, ο 47χρονος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα από τον ανακριτή Σερρών, στον οποίο υπεβλήθη η δικογραφία, φέρεται να απείλησε τη μητέρα του, όταν εκείνη αντελήφθη το έγκλημα ότι «θα την σκοτώσει αν αναφέρει το παραμικρό στην Αστυνομία»!

Αποφάσισε την εξαφάνιση

Έτσι, μετά τη δολοφονία με έναν μικρό κασμά-μυτερό στη μία άκρη, με πλάτος στην πίσω-  ο 47χρονος έκανε πράξη την απόφασή του. Φόρτωσε το πτώμα του άτυχου ηλεκτρολόγου στο πόρτ μπαγκάζ του οχήματος, που ανήκε στο θύμα και ήταν σταθμευμένο εκεί και το μετέφερε, ελάχιστες ώρες μετά το έγκλημα στο κανάλι όπου και βρέθηκε από διερχόμενο.

Η μητέρα του η οποία τυπικά κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, κατέθεσε σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, ότι όταν αντελήφθη το βαρύ  χτύπημα που είχε καταφέρει ο γιος της στον ηλεκτρολόγο και θεωρώντας ότι ζούσε ακόμη, παρότρυνε τον γιο της να  τον μεταφέρουν στο κέντρο Υγείας. «Το σκέφτηκα κι εγώ», φέρεται να είπε ο συλληφθείς ως δράστης, να τον μεταφέρω στο Κέντρο Υγείας της Ελεθερούπολης,  αλλά κατάλαβα κάποια στιγμή ότι δεν ζει. Τότε ήταν που φέρεται από την κατάθεση της μητέρας,  να την απείλησε ότι «θα την σκοτώσει και την ίδια αν διανοηθεί να ενημερώσει την Αστυνομία»!

Έτσι η γυναίκα, υπάκουσε στις εντολές του, έπλυνε το χώρο από τα αίματα, ενώ είναι άγνωστο αν τον ακολούθησε στη διαδρομή εξαφάνισης του πτώματος. Το έγκλημα, που πάγωσε τη Βόρειο Ελλάδα, διαπράχθηκε, τελικά, λίγο μετά τις 2 το  μεσημέρι, της 11ης Δεκεμβρίου, σε δρόμο του Οφρυνίου Καβάλας, που οδηγεί στη θάλασσα και ήταν αδύνατο να μην έχει υποπέσει στην αντίληψη κανενός, έστω προπαρασκευαστική ενέργεια απόκρυψης στοιχείων η εξαφάνισης του πτώματος.

Αναλάμβανε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό

Εκείνο το μεσημέρι, όπως σχεδόν κάθε ημέρα τον τελευταίο καιρό, ο 42χρονος ηλεκτρολόγος, ο οποίος αναλάμβανε την ανακαίνιση και εγκατάσταση ηελκτρολογικού εξοπλισμού σε σπίτια που έχουν αγοράσει εύποροι Βούλγαροι, στο Οφρύνιο, είχε πάει να εργαστεί.

Μόνος όπως σχεδόν πήγαινε πάντα και χωρίς κανείς από το περιβάλλον του να γνωρίζει ακριβώς το σημείο όπου εργαζόταν. Σχεδόν απέναντι από το σπίτι αυτό, είναι το σπίτι όπου διέμενε ως τώρα ο 47χρονος με τη μητέρα του. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι και παλαιότερα ο 47χρονος είχε δημιουργήσει προβλήματα στον 42χρονο, ο οποίος τα ξεπερνούσε. Εκείνο το μεσημέρι ωστόσο, ο συλληφθείς ως δράστης της ανθρωποκτονίας λέει ότι είδε το θύμα να βγαίνει από την πλευρά του σπιτιού του και θεώρησε ότι είχε πάει εκεί για να αφαιρέσει εργαλεία! «Μου έλειπαν εργαλεία από τον περασμένο Αύγουστο», είπε σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress.

Την Παρασκευή, 11 του μήνα το μεσημέρι, τον είδα να βγαίνει από το σπίτι μου (!). Κρατούσα ένα μικρό κασμά. Λογοφέραμε κι έγινε το κακό». Τα στοιχεία της Ασφάλειας Σερρών αναφέρουν ότι ο 42χρονος ηλεκτρολόγος μετά τη λογομαχία, γύρισε την πλάτη στον δράστη και κινήθηκε να επιστρέψει στο σπίτι όπου εργαζόταν.

Και τότε, εκείνος, πισώπλατα τον χτύπησε με την αιχμηρή άκρη του κασμά με τα γνωστά ολέθρια επακόλουθα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Για την υπόθεση εξιχνίασης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση:

«Εξιχνιάσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, ανθρωποκτονία 42χρονου ημεδαπού και συνελήφθη σήμερα (22 Δεκεμβρίου 2020) το μεσημέρι ημεδαπός άνδρας, με ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος άνδρας, το μεσημέρι της 11ης Δεκεμβρίου 2020 σε περιοχή της Καβάλας, μετά από διαπληκτισμό, τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο τον 42χρονο.

Στην συνέχεια μετέφερε με όχημα και εγκατέλειψε το θύμα σε αγροτική περιοχή των Σερρών, όπου και εντοπίσθηκε την 16η Δεκεμβρίου 2020.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του ημεδαπού για υπόθαλψη εγκληματία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως».

Δολοφονία 42χρονου Σέρρες
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις