Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανός δραπέτης: Συνελήφθη 44χρονος με ποινή 73 ετών!
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανός δραπέτης: Συνελήφθη 44χρονος με ποινή 73 ετών!

Αλβανός δραπέτης: Όπως έχει προκύψει από την έρευνα, ο 44χρονος Αλβανός, οπλισμένος με καλάσνικοφ και πιστόλι, μαζί με δύο ακόμη ομοεθνείς του που διαφεύγουν και αναζητούνται, είχαν διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες

Αλβανός δραπέτης: Δραπέτης των φυλακών Κέρκυρας, μετά από άδεια που έλαβε τον Δεκέμβριο του 2019, καταδικασμένος σε 73 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ναρκωτικά και άλλα αδικήματα, συνελήφθη με μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας Καλαμάτας, στην οποία, λόγω της επικινδυνότητάς του πήραν μέρος και η ΕΚΑΜ!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως έχει προκύψει από την επίπονη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας, ο 44χρονος Αλβανός δραπέτης, οπλισμένος με καλάσνικοφ και πιστόλι, μαζί με δύο ακόμη ομοεθνείς του που διαφεύγουν και αναζητούνται, είχαν διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες με στόχους ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην Κυπαρισσία και ένα πυρηνελαιουργείο, στην περιοχή του Μελιγαλά. Και στις δύο ληστρικές επιθέσεις φορούσαν μάσκες δήθεν για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊου και ήταν πάνοπλοι.

Στο μεν ανταλλακτήριο ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και επειδή βρήκαν μικρό ποσό σε μετρητά της άρπαξαν όλα τα κοσμήματα που φορούσε, στο δε πυρηνελαιουργείο με την απειλή των όπλων ακινητοποίησαν τους εργαζόμενους και διέφυγαν με λεία 6.000 ευρώ. Οι δύο αυτές ληστείες που έλαβαν χώρα στις 10 Νοεμβρίου και στις 11 Δεκεμβρίου, σήμαναν συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές της Μεσσηνίας, καθώς τέτοια περιστατικά δεν ήταν συνηθισμένα για το Νομό και έδειχναν ότι κάποιοι αποφασισμένοι, αρματωμένοι κακοποιοί είχαν φθάσει στην περιοχή.

Βρήκαν στοιχεία

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, κατάφεραν από λεπτομερή αξιοποίηση των στοιχείων, που συνέλεξαν από τις σκηνές των δύο ενόπλων ληστειών, που προκάλεσαν τρόμο, να βρουν στοιχεία ταυτότητας του δραπέτη και ξεκίνησε η αναζήτησή του, μέρα νύχτα. Εν τέλει, με επιχείρηση με εμπροσθοφυλακή την ΕΚΑΜ συνελήφθη σε οικία στον Πειραιά, όπου είχε επισκεφθεί στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Σε βάρος του συλληφθέντα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και ληστεία, που περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 34 και 43 ετών, αντίστοιχα. Επιπλέον κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. «Όπως προέκυψε», αναφέρει η Αστυνομία «ο 44χρονος τυγχάνει δραπέτης φυλακών, καθόσον είχε παραβιάσει από την 17.12.2019 την άδεια που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, που ήταν κρατούμενος για ανθρωποκτονία και απόπειρα αυτής, ληστεία, ναρκωτικά και εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του έτους 2020, είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Μεσσηνίας. Πιο συγκεκριμένα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, την 10.11.2020 και την 11.12.2020, απογευματινές ώρες, στην Κυπαρισσία και στο Μελιγαλά, αντίστοιχα, μπήκαν σε επιχειρήσεις ημεδαπών και με την απειλή όπλου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά».

Στην έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου στον Πειραιά Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα, χρήματα και κλειδί μισθωμένου οχήματος που χρησιμοποιούσε, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πολεμικό τυφέκιο, τύπου «KALASNIKOV» μετά τριών γεμιστήρων και 74 φυσιγγίων, πιστόλι μετά δύο γεμιστήρων και έξι φυσίγγια. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.

Καλάσνικοφ όπλο πιστόλι ευρήματα ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις