Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν κορονοϊός: Παραμένουν τα συμπτώματα, μοναχικά τα φετινά γενέθλια
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν κορονοϊός: Παραμένουν τα συμπτώματα, μοναχικά τα φετινά γενέθλια

Μακρόν κορονοϊός: Τα νεότερα για την υγεία του Γάλλου προέδρου

Μακρόν κορονοϊός: Με κορονοϊό διεγνώσθη πριν λίγες μέρες ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σχετική ανακοίνωση είχε εξεδώσει το Ελιζέ και επεσήμανε πως ο κ.Μακρόν θα μπει σε καραντίντα για 7 ημέρες. Ο Γάλλος πρόεδρος εξακολουθεί να παρουσιάζει ορισμένα συμπτώματα του κορονοϊού, αλλά η συνολική κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, δήλωσε τη Δευτέρα 21/12 στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Με συμπτώματα όπως βήχας και κόπωση, ο Γάλλος πρόεδρος απομονώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην επίσημη κατοικία Λα Λαντέρν, στις Βερσαλλίες. Η γαλλική προεδρία έκανε λόγο για “σταθερή κατάσταση της υγείας” του Γάλλου προέδρου και “καθησυχαστικά” αποτελέσματα εξετάσεων, σε ένα σύντομο ανακοινωθέν, που υπέγραφε ο γιατρός Ζαν Κριστόφ Περοσόν, ο αρχίατρος της προεδρίας της Δημοκρατίας. Σημειώνεται πως σήμερα ο Μακρόν έχει τα γενέθλιά του.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής

Το βίντεο από το γραφείο του

Μια μέρα μετά, αφ’ ότου βρέθηκε θετικός ο Μακρόν ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα βίντεο από το γραφείο του. Βιντεοσκοπώντας ο ίδιος τον εαυτό του ο Γάλλος πρόεδρος απευθύνθηκε στον λαό.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα που μου στείλατε και να σας καθησυχάσω. Πάω καλά, έχω τα ίδια συμπτώματα όπως εκατοντάδες χιλιάδες από εσάς που μολύνθηκαν από αυτόν τον ιό» είπε στη συνέχεια ο Εμανουέλ Μακρόν. «Θα σας ενημερώνω καθημερινά για την εξέλιξη της ασθένειας, δεν υπάρχει κάποιος λόγος αυτή να επιδεινωθεί, ωστόσο θα σας ενημερώνω με τον πιο διάφανο τρόπο» είπε επίσης. «Βασίζομαι σε εσάς, κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού του ιού. Κανείς! Πρέπει να αντισταθούμε μαζί, το εμβόλιο θα έρθει. Καλή τύχη!» είπε κλείνοντας ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις