Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία κορονοϊός εμβόλιο: Την ερχόμενη Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία κορονοϊός εμβόλιο: Την ερχόμενη Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Γαλλία κορονοϊός εμβόλιο: Ο Γάλλος υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα εμβόλια εναντίον του νέου κορονοϊού αναμένεται να είναι αποτελεσματικά και έναντι του μεταλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γαλλία κορονοϊός εμβόλιο: Το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορονοϊού θα ξεκινήσει στη Γαλλία την ερχόμενη Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου. Την είδηση γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν με ανάρτησή του στου Twitter, προσθέτοντας πως το γαλλικό εμβολιαστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι. Από εκεί και πέρα ο Βεράν στο πλαίσιο δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 τόνισε ότι τα εμβόλια εναντίον του νέου κορονοϊού αναμένεται να είναι αποτελεσματικά και έναντι του μεταλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2 που εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Στη θεωρία, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύει κανείς ότι το εμβόλιο δεν θα είναι αποτελεσματικό» εναντίον του νέου στελέχους, εκτίμησε ο Βεράν. Ο υπουργός εκτίμησε επίσης ότι το νέο στέλεχος του ιού είναι πιθανόν να κυκλοφορεί στη Γαλλία, αν και τα τεστ που διενεργήθηκαν προσφάτως δεν τον έχουν εντοπίσει στη χώρα. «Είναι απολύτως πιθανό ο ιός να κυκλοφορεί στη Γαλλία», δήλωσε ο Βεράν.

άντρας με μάσκα στο πύργο του 'Αιφελ
Δείτε ακόμα:
Νέο σοκ στην Ευρώπη – Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της μετάλλαξης, πόσο μας καλύπτει το εμβόλιο
«Σοκάρουν» οι αριθμοί στις ΗΠΑ – Οι ημερήσιοι θάνατοι λόγω Covid αντιστοιχούν με συντριβή 15 Airbus
Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου – Μαζική απόδραση από τη Βρετανία, αποκλείστηκαν Βρετανοί και στη Γερμανία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις