Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 21/12: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 21/12: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 21/12: «Πράσινο φως» από τον ΕΟΦ - Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer - Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 21/12: Σήμερα ανακοινώθηκαν 526 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες. 5229 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38481 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 164 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4257 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1717 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Πράσινο φως» από τον ΕΟΦ – Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer

Η στιγμή που περίμενε η ΕΕ έφτασε. Μέσα σε όλη την αναταραχή που έχει σημάνει η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία, με τις Ευρωπαϊκές χώρες να παίρνουν αυστηρά μέτρα, πριν από λίγο ήρθε μια θετική εξέλιξη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Συγκεκριμένα έδωσε το «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του εμβολίου των BioNTech-Pfizer εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόφαση πάρθηκε μετά από συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP).

Πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προχωρήσει στην αδειοδότηση του εμβολίου για κυκλοφορία στην αγορά της ΕΕ, κάτι που ενδέχεται να συμβεί ακόμα και απόψε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ, στην οποία συμμετέχουν ειδικοί από όλα τα κράτη-μέλη, εκδίδει θετική σύσταση μόνον όταν τα στοιχεία αποδεικνύουν πειστικά ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγαλύτερα από τυχόν κινδύνους από το εμβόλιο.

Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου αναμένονται την επομένη των Χριστουγέννων, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 27 του δμηνός αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Όπως έχει εξηγήσει ο πρωθυπουργός οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι ένας ηλικιωμένος και μια νοσηλεύτρια, ενώ στις 27/12 θα θα εμβολιαστεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ενημέρωσή του σήμερα ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, ακολούθως οι ένοικοι των γηροκομείων και μετά οι άνω των 65 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα.

34χρονη πέθανε από κορονοϊό – Σοκ στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο

Στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου έχασε τη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή μία 34χρονη, η οποία που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Η άτυχη κοπέλα έδωσε πολυήμερο αγώνα, καθώς ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ Covid-19 τις προηγούμενες εννέα ημέρες, όμως, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και κατέληξε αργά χθες τη νύχτα.

Το τελευταίο 24ωρο άλλοι δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στις κλινικές του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, κατέληξαν. Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 77 και 83 χρόνων. Συνολικά, από τότε που ξέσπασε το δεύτερο κύμα της πανδημίας μέχρι σήμερα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου έχουν πεθάνει 96 άτομα.

Γιατροί με στολές προστασίας από τον κορονοϊό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις