Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιέργεια ναρκωτικών στην Αλβανία: Συλλήψεις αστυνομικών κι επιθεωρητών δασών
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιέργεια ναρκωτικών στην Αλβανία: Συλλήψεις αστυνομικών κι επιθεωρητών δασών

Καλλιέργεια ναρκωτικών στην Αλβανία: Η Αστυνομία Αυλώνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε μαζική επιχείρηση κατά της παραγωγής, πώλησης και καλλιέργειας ναρκωτικών, ασκώντας ποινικές διώξεις κατά 41 ατόμων

Καλλιέργεια ναρκωτικών στην Αλβανία: Μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και Καταγγελιών του Υπουργείου Εσωτερικών της Αλβανίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ημέρες με συλλήψεις αστυνομικών και άλλων ατόμων, που φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο δίκτυο καλλιεργειών και διακίνησης ναρκωτικών σημαντικό μέρος των οποίων κατέληγε στη χώρα μας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ανακοινωθεί η σύλληψη ενός αστυνομικού, ενός αξιωματικού περιπολίας, ενώ ένας τρίτος καταζητείται. Παράλληλα κατά τις ίδιες πληροφορίες που δημοσιεύει το himara.gr, άλλοι τέσσερις αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην αρχηγού του Αστυνομικού Τμήματος της Χιμάρα, έχουν τεθεί σε αναστολή. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα μέτρα εναντίον των αστυνομικών έχουν ληφθεί ως μέρος μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης κατά της καλλιέργειας κάνναβης στα αλβανικά εδάφη και γενικότερα κατά της διακίνησης ναρκωτικών.

Η Αστυνομία Αυλώνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε μαζική επιχείρηση κατά της παραγωγής, πώλησης και καλλιέργειας ναρκωτικών, ασκώντας ποινικές διώξεις κατά 41 ατόμων, είκοσι επτά από τα οποία έχουν ήδη συλληφθεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλλήψεις έχουν επεκταθεί σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας, όπως Αυλώνα, Χιμάρα, Αργυρόκαστρο και το Φιέρι, που θεωρείται από τις κυριότερες περιοχές όπου καλλιεργούνται σε μεγάλες εκτάσεις δενδρύλλια κάνναβης. Τα άτομα αυτά κατηγορούνται για πώληση ναρκωτικών και καλλιέργεια ναρκωτικών, αδικήματα που διαπράχθηκαν «σε συνεργασία». Ακόμη, μεταξύ των προσώπων που διώκονται περιλαμβάνονται και αρκετοί επιθεωρητές δασών, που φέρονται να έκαναν «τα στραβά μάτια» για τους χώρους της καλλιέργειας με το αζημίωτο.

Συλλήψεις Αλβανία

Αστυνομικοί με καίρια πόστα

Αλλά και άλλοι αστυνομικοί με καίριες θέσεις στο πρόσφατο παρελθόν, οι οποίοι φέρονται να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό για τα ποινικά αδικήματα που τους βαραίνουν όπως κατάχρηση καθήκοντος, παράλειψη αναφοράς εγκλήματος, που διαπράχθηκαν σε συνεργασία. Οι αξιωματούχοι που κατευθύνουν τις έρευνες λένε ότι θα διαρκέσουν τουλάχιστον έξι μήνες. Τη σοβαρή υπόθεση που εξελίσσεται στη γείτονα χώρα παρακολουθούν στενά μέσω των συνδέσμων τους οι ελληνικές αρχές. Κι αυτό γιατί είναι γνωστό ότι τεράστιες ποσότητες από την Αλβανία καταλήγουν στην εγχώρια αγορά.

Όσα στοιχεία προκύψουν και των οποίων θα λάβουν γνώση οι Έλληνες αξιωματούχοι θεωρείται ότι θα βοηθήσουν στη θωράκιση των πυλών εισόδου των ναρκωτικών κατά μήκος των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις