Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 8χρονος στο Ρίο: Πήρε εξιτήριο με χειροκροτήματα και δώρα
ΕΛΛΑΔΑ

8χρονος στο Ρίο: Πήρε εξιτήριο με χειροκροτήματα και δώρα

8χρονος στο Ρίο: Αίσιο τέλος είχε η ιστορία με την υγείου του 8χρονου που νοσηλευόταν εδώ και μέρες στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου.

8χρονος στο Ρίο: Αίσιο τέλος είχε η ιστορία με την υγείου του 8χρονου που νοσηλευόταν εδώ και μέρες στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου. Σήμερα πήρε εξιτήριο και σκόρπισε χαρά στους γονείς του και τους γιατρούς που τον φρόντιζαν όλο αυτό το διάστημα. Ο μικρός κατάφερε να βγει νικητής λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ενώ οι γιατροί είναι πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του. Όπως είπαν ο 8χρονος έχει ξεπεράσει όλους τους κινδύνους, ενώ για λίγο ακόμη διάστημα θα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

«Η μάχη που δόθηκε ήταν πράγματι δύσκολη. Καθώς οι επιπλοκές αυτές λόγω του κορονοϊού, ήταν σπάνιες και σοβαρές. Όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, έγινε μια “γροθιά” και συνεργάστηκε άψογα για τη θεραπεία του μικρού παιδιού. Η επιτυχής έκβαση, θεωρήθηκε διπλή ιατρική “νίκη”, καθώς πλέον μπορούν να αντιμετωπιστούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον» σχολιάζουν οι γιατροί.

Το παιδί παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο προέκυψε ως επιπλοκή από τον κορονοϊό. Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Παίδων από την οποία βγήκε νικητής, μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική και σήμερα επιστρέφει στο σπίτι του. «Το παιδί είναι καλά και θα το παρακολουθούμε και μετά και είναι πολύ χαρούμενο που θα επιστρέψει στο σπίτι του μετά από 22 ημέρες», αναφέρει o Καθηγητής, Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Ρίου Γαβριήλ Δημητρίου. Ο μικρός πήρε εξιτήριο εν μέσω χειροκροτημάτων και με δώρα ανά χείρας. Ένα παζλ και ένα βιβλίο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις