Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δυτική Αττική κορονοϊός: «Δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά», ανησυχία για τα Χριστούγεννα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυτική Αττική κορονοϊός: «Δεν υπάρχει μεγάλη διασπορά», ανησυχία για τα Χριστούγεννα

Δυτική Αττική κορονοϊός: Σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα βρέθηκαν στην Ελευσίνα

Δυτική Αττική κορονοϊός: Σε κατάσταση lockdown έχουν μπει εδώ και λίγες μέρες Ασπρόπυργος, Μάνδρα και Ελευσίνα λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα βρέθηκαν στην Ελευσίνα για να επισκεφθούν τον χώρο όπου πραγματοποιούνται έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Οι κύριοι Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας είχαν επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και με τοπικούς φορείς ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη των μέτρων που έχουν παρθεί στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας καθώς και για την τήρησή τους.

χαρδαλιάς και αρκουμανέας στη δυτική αττική

Οι δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την έναρξη της πανδημίας, με γνώμονα πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία τίθενται υπόψιν των επιδημιολόγων και με βάση αυτά λαμβάνονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Όπως ανέφερε, με τον ίδιο τρόπο κινήθηκαν και στη Δυτική Αττική.

«Αντιλαμβάνομαι τις συζητήσεις που γίνονται πέριξ και τους μετά Χριστόν προφήτες αλλά κάποια στιγμή με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι είναι ένα εθνικό θέμα που πρέπει όλη η κριτική που υπάρχει να είναι με βάση το πραγματικό αποτέλεσμα. Δεν λειτουργούμε με βάση τη διαίσθησή μας λειτουργούμε με βάση τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε. Κάθε μέρα λοιπόν, δυο φορές την ημέρα, υπάρχουν τεχνικές συσκέψεις, υπάρχουν συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα, συγκεκριμένοι αλγόριθμοι που μας δείχνουν πράγματα, υπάρχουν red flags που βγαίνουν και βάση αυτών προχωράμε σε ποιοτικές αναλύσεις σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν κι άλλες περιοχές που θα εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα μέχρι τα Χριστούγεννα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν ξέρουν τι θα συμβεί μέχρι τα Χριστούγεννα καθώς κάθε μέρα αξιολογούν την κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα ξεχωριστά.

χαρδαλιάς και αρκουμανέας στη δυτική αττική

Περίπατο πήγε το lockdown στο Σύνταγμα

Παράλληλα, σκηνές που μόνο περίοδο lockdown δεν θύμιζαν, εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (19/12) στο Σύνταγμα. Πλήθος κόσμου βγήκε να κάνει την βόλτα του στο κέντρο της Αθήνας και να δει τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, με την αστυνομία να κάνει συστάσεις, αφού, όπως φαίνεται, πολλοί “ξέχασαν” τα μέτρα που είναι σε ισχύ. Αρκετοί μάλιστα πήγαν στο Σύνταγμα από περιοχές όπως η Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6, που είναι ο κωδικός για σωματική άσκηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις