Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γιατί να πάρω σκύλο: Λόγοι για να έχετε κατοικίδιο τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου
PLUS

Γιατί να πάρω σκύλο: Λόγοι για να έχετε κατοικίδιο τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

Γιατί να πάρω σκύλο: Ο σκύλος λένε είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Γιατί να πάρω σκύλο: Ο σκύλος λένε είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ο σκύλος είναι αυτός που θα δώσει όλη του την αγάπη και δεν θα ζητήσει τίποτα. Φυσικά υπάρχει η κόντρα γάτα-σκύλος και για το ποιο είναι το καλύτερο κατοικίδιο. Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικούς λόγους για να πάρετε σκύλο. Αν τελικά κάνετε το επόμενο βήμα, να ξέρετε πως θα η ζωή σας θα γίνει καλύτερη.

Λόγοι

1 Για την ψυχική σας υγεία.

Οσο και αν το αρνείστε, δίποδα, είστε όντα διαταραγμένα και έχετε κόψει τους δεσμούς με τη φύση. Εμείς τα ζώα κουβαλάμε μέσα μας την αρμονία της φύσης, γι’ αυτό και είμαστε ευτυχισμένα με πιο απλά πράγματα. Ενας σκύλος θα σας φέρει χαρά όταν θα σας περιμένει κουνώντας την ουρά, όταν θα ενθουσιάζεται με την παρουσία σας, όταν θα σας ακολουθεί πιστά χωρίς κανένα παράπονο. Αν και λίγη γκρίνια δίνει χρώμα στη ζωή, αλλά σκύλοι είναι αυτοί.

2 Για την ανιδιοτελή αγάπη.

Για το σκύλο σας θα είστε πάντα ο Θεός, ο ήρωάς του. Θα σας αγαπάει χαλαρό, αγχωμένο, φοβισμένο όπως κι αν είστε, χωρίς να περιμένει τίποτα. Ούτε καν μεζεδάκι; Είναι πολύ αγαθιάρηδες αυτοί οι σκύλοι.

σκύλος γλείφει τον ιδιοκτήτη του

3 Για την προστασία.

Θα αισθάνεστε πολύ πιο ασφαλείς στο σπίτι και στο δρόμο. Ακόμα κι ένας μικρόσωμος σκύλος θα προστατέψει το αφεντικό του από κάθε κίνδυνο. Διαρρήκτες δεν πλησιάζουν εύκολα σπίτια όταν ακούγονται γαβγίσματα, και ένας σκύλος λειτουργεί πάντα σαν συναγερμός.

4 Για την υπευθυνότητα.

Όταν μια ζωή εξαρτάται από σας, αμέσως γίνεστε πολύ πιο υπεύθυνοι. Είναι μια καλή εξάσκηση για όσους δεν έχουν αποκτήσει παιδιά, καθώς θα νιώσουν πώς είναι να έχεις ευθύνες και να εξαρτάται κάποιος από σένα. Αλλά και για τα μικρά δίποδα η συμβίωση μ’ ένα σκύλο είναι εξαιρετικό μάθημα, γιατί θα πρέπει να φροντίσουν υπεύθυνα ένα άλλο πλάσμα.

8 Για να αποκτήσει νόημα η ζωή σας.

Επιτέλους θα έχετε κάποιον να τον γεμίζετε με την αγάπη και τη φροντίδα σας. Να του αγοράζετε παιχνιδάκια, φωλίτσες, φωσφοριζέ λουράκια, λιχουδιές και κοκαλάκια. Να βρίσκετε καινούργιες διαδρομές για βόλτα ή παιχνίδια που θα ξετρελάνουν το σκύλο σας.

σκύλος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις