Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανία κορονοϊός: Πρώην Μις Αγγλία στη μάχη του εμβολίου
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία κορονοϊός: Πρώην Μις Αγγλία στη μάχη του εμβολίου

Βρετανία κορονοϊός: Όχι μόνο πήρε πτυχίο ιατρικής από το φημισμένο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, αλλά είναι και μέλος της ερευνητικής ομάδας της Οξφόρδης για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Βρετανία κορονοϊός: Η Καρίνα Τιρέλ, είναι από τις λίγες που όταν απαντούσαν στις ερωτήσεις του διαγωνισμού ομορφιάς πως θα “έτρεχαν” για την παγκόσμια υγεία, το εννοούσαν. Η Δρ Τιρέλ, η οποία στέφθηκε Μις Αγγλία το 2014, ήρθε τέταρτη στον διαγωνισμό Μις Κόσμος εκείνη τη χρονιά και ήταν μέλος μιας ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που διεξήγαγε ένα κρίσιμο έργο στην παραγωγή του εμβολίου για τον κορωνοϊό, καθώς και στις κλινικές δοκιμές. «Εξακολουθώ να υποστηρίζω πραγματικά το έργο των διαγωνισμών ομορφιάς», δήλωσε η 31χρονη. «Αλλά δεν πίστευα ότι μετά από έξι χρόνια θα ήμουν σε μία ομάδα που έψαχνε για ένα εμβόλιο κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας αυτής της κλίμακας».

Η απόφοιτος του Κέιμπριτζ, Δρ Καρίνα Τιρέλ, γεννήθηκε στην Ελβετία από Βρετανούς γονείς -ο πατέρας της Μαρκ είναι φυσικός που βοήθησε στην κατασκευή του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, ενώ η μητέρα της, Σου, εργαζόταν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στο τέλος της 5ης χρονιάς στο Πανεπιστήμιο συμμετείχε σε μια επίδειξη μόδας όταν διάβασε γι’ αυτήν μια διαφήμιση σε ένα εμπορικό κέντρο. Αυτό την οδήγησε στην είσοδό της στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Αγγλία.

Καρίνα Τιρέλ Μις Αγγλία 2014 Καρίνα Τιρέλ Μις Αγγλία 2014

Είναι φανταστικό που όλη η σκληρή δουλειά αποδίδει

Όμως, το παιδικό της όνειρο ήταν να προσπαθήσει να λύσει παγκόσμια προβλήματα, όπως η ελονοσία. Συνεργάστηκε με τον ΠΟΥ για τη διεξαγωγή έρευνας για τις πανδημίες, όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός. «Όπως πολλοί ερευνητές σε όλο τον κόσμο, όλοι σταμάτησαν αυτό που έκαναν και αφιέρωσαν τον χρόνο τους στην πανδημία», λέει. Η Δρ Τιρέλ, που έχει χάσει έναν θείο από κορωνοϊό, λέει για το εμβόλιο: «Είναι φανταστικό που όλη η σκληρή δουλειά αποδίδει».

Δείτε ακόμη
Χριστούγεννα με καραντίνα σε όλη την Ευρώπη – Έρχονται τοπικά lockdown στη χώρα
588 νέα κρούσματα στη χώρα, στην Αττική τα 172
Μπολσονάρο για εμβόλιο: «Εάν μετατραπείτε σε αλιγάτορα, είναι δικό σας πρόβλημα»
Τρόμος για τα ανεξέλεγκτα πάρτι – 50 άτομα στον Άλιμο, πέταξαν πέτρες στις Αρχές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις