Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καθάρισμα σίδερο: Πώς να το κάνεις να αστράφτει
PLUS

Καθάρισμα σίδερο: Πώς να το κάνεις να αστράφτει

Καθάρισμα σίδερο: 6 τρόποι για ένα πολύ καθαρό σίδερο

Καθάρισμα σίδερο: Όλες οι συσκευές του σπιτιού προκειμένου να λειτουργούν για χρόνια χρειάζονται τακτικό καθάρισμα. Αυτό συμβαίνει και με το σίδερο. Πώς λοιπόν θα το καθαρίσεις, ώστε να φαίνεται σαν… καινούριο;

1.Χρησιμοποίησε μαγειρική σόδα: Σε ό,τι έχει να κάνει με καθάρισμα, κάνει θαύματα. Κάνε μία πάστα με δύο κουταλάκια σόδας και νερό και άπλωσέ την σε ένα μαλακό πανάκι. Στη συνέχεια μόλις σίδερο κυρώσει τρίψε τα σημεία που υπάρχει πρόβλημα. Μόλις το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό, με ένα καθαρό πανάκι αφαίρεσε τα υπολείμματα, ενώ με μία μπατονέτα μπορείς να καθαρίσεις τις τρύπες του ατμού.

2. Αλάτι. Άπλωσε χοντρό αλάτι σε μία πετσέτα. Έχε το σίδερο στην πρίζα και με ελαφριές κινήσεις σιδέρωσε την πετσέτα με το αλάτι.  Η βρωμιά θα μείνει στο αλάτι και στην πετσέτα και έτσι η πλάκα θα καθαρίσει εντελώς.

3. Οδοντόκρεμα. Άπλωσε οδοντόκρεμα σε κρύο σίδερο και τρίψε με μια πετσέτα.  Αφού την αφαιρέσεις με ένα νωπό ύφασμα, ρύθμισε το σίδερο στην λειτουργία του ατμού. Πέρασε για περίπου 5 λεπτά ένα ρούχο ή μία πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς ιδιαίτερα.

σίδερο σε σιδερώστρα με πουκάμισο

Η μαυρισμένη πλάκα θα αποτελεί πλέον παρελθόν.

4. Αλουμινόχαρτο. Αν υπάρχουν γρατσουνιές, χαρακιές και σημάδια στη μεταλλική πλάκα του σιδέρου σου τότε πάρε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Τσαλάκωσε το κομμάτι και προσπάθησε να το σιδερώσεις μέχρι να ισιώσει πλήρως. Τα σημάδια θα αφαιρεθούν σημαντικά και η επιφάνεια θα γίνει λεία και πάλι. Επίσης, αν έχει κολλήσει πλαστικό στο σίδερο σου από τις στάμπες των ρούχων ή από κάποια απροσεξία, τότε πασπάλισε με αλάτι το αλουμινόχαρτο και πάτησε το με το σίδερο.

5. Απορρυπαντικό πλυντηρίου. Αν η πλάκα του σίδερου είναι αντικολλητική τότε μπορείς κάλλιστα να εφαρμόσεις λίγο ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου- σε υγρή μορφή. Σε ένα μπολ βάλε ζεστό νερό, λίγο απορρυπαντικό και έπειτα καθάρισε με ένα μαλακό καθαρό πανάκι.

6. Υγρό πιάτων. Ο πιο απλός τρόπος αν οι λεκέδες δεν έχουν μείνει καιρό και η ζημιά δεν είναι πολύ μεγάλη, είναι αυτός με το υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Όπως και προηγουμένως ρίξε μερικές σταγόνες μέσα σε ζεστό νερό και καθάρισε την λερωμένη πλάκα. Βεβαιώσου ότι θα στεγνώσεις το σίδερο πριν το εφαρμόσεις ξανά επάνω στα ρούχα σου.

γυναίκα σιδερώνει
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις