Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρόεδρος Χιλής σέλφι: Πρόστιμο για μια… στιγμή ανεμελιάς
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος Χιλής σέλφι: Πρόστιμο για μια… στιγμή ανεμελιάς

Πρόεδρος Χιλής σέλφι: Η σέλφι δείχνει τον πρόεδρο και τη γυναίκα να στέκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, σε μια ηλιόλουστη ημέρα, χωρίς κανένας από τους δύο να φορούν μάσκες.

Πρόεδρος Χιλής σέλφι: “Καμπάνα” χιλιάδων δολαρίων… έφαγε ο γνωστός για τις γκάφες πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα εξαιτίας μιας selfie εν μέσω lockdown και αυστηρών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό. Ο Πινιέρα θα πληρώσει πρόστιμο 3.500 δολαρίων, αφού πόζαρε σε μια παραλία μαζί με μια νεαρή γυναίκα, χωρίς να φοράει μάσκα όπως απαιτείται κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η φωτογραφία δείχνει τον πρόεδρο και τη γυναίκα να στέκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, σε μια ηλιόλουστη ημέρα, χωρίς κανένας από τους δύο να φορούν μάσκες.  Ο Χιλιανός πρόεδρος, που ζήτησε συγγνώμη για τη selfie που τραβήχθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, εξήγησε ότι περπατούσε μόνος του κατά μήκος της παραλίας κοντά στο σπίτι του στην πολυτελή παραθαλάσσια πόλη Κατσάγκουα της Χιλής, όταν μια γυναίκα τον αναγνώρισε και ζήτησε να τραβήξουν μαζί μια φωτογραφία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πινιέρα δίνει το κακό παράδειγμα. Στο παρελθόν, είχε φωτογραφηθεί σε ένα πάρτι πίτσας μια από τις νύχτες των διαδηλώσεων ενάντια στην ανισότητα που ξέσπασαν πέρυσι στο Σαντιάγο και διήρκησαν για μήνες. Αργότερα εμφανίστηκε να βγάζει φωτογραφίες στην πλατεία, που ήταν το κέντρο των διαδηλώσεων, καθώς τα μέτρα κατά της πανδημίας υποχρέωναν τους διαδηλωτές σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Χιλή εφαρμόζει αυστηρούς κανόνες για τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους και οι παραβάτες τιμωρούνται με κυρώσεις που περιλαμβάνουν πρόστιμα, ακόμη και ποινές φυλάκισης.  Η πανδημία κορυφώθηκε στη χώρα τον Μάιο και τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, και στη συνέχεια υποχώρησε μέχρι τον Νοέμβριο. Τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι, επιφέροντας νέους περιορισμούς και καραντίνες. Η Χιλή έχει καταγράψει 581.135 κρούσματα του ιού από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα τον Μάρτιο και 16.051 θανάτους από την Covid-19.

πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις