Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο κορονοϊού Πουρς: Το χωριό όπου γίνεται η παραγωγή
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού Πουρς: Το χωριό όπου γίνεται η παραγωγή

Εμβόλιο κορονοϊού Πουρς: Οι κάτοικοι είναι υπερήφανοι που το εμβόλιο παράγεται στην περιοχή τους

Εμβόλιο κορονοϊού Πουρς: Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» στη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα με την πανδημία «σαρώνει» τον πλανήτη. Με τους μαζικούς εμβολιασμούς να έχουν ξεκινήσει σε Βρετανία και ΗΠΑ και τα κράτη της ΕΕ να βρίσκονται λίγο πριν το καθοριστικό βήμα χορήγησης των εμβολίων, ο επί 24 χρόνια Δήμαρχος Κόεν Βαν ντεν Χέβελ μιλά για τον τόπο όπου παράγονται τα εμβόλια.

Ο λόγος για το Πουρς των  17.500 κατοίκων, όπου  βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Pfizer, με τον Δήμαρχο να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι κάτοικοι είναι υπερήφανοι που το εμβόλιο παράγεται στην περιοχή τους». «Η εξαιρετική τοποθεσία της πόλης μας ακριβώς στη μέση μεταξύ της Αμβέρσας, των Βρυξελλών και της Γάνδης είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Και μην ξεχνάτε ότι το εθνικό αεροδρόμιο και το λιμάνι της Αμβέρσας απέχουν μόλις μισή ώρα. Μπορείτε να εξάγετε προϊόντα από εδώ με πλοίο και αεροπλάνο με έναν αρκετά γρήγορο τρόπο, κάτι που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για κάτι που εξάγεται παγκοσμίως» τονίζει.

σύριγγα και εμβόλιο

Πάνω από 5.000 εργαζόμενοι στις φαρμακευτικές

Όπως επισημαίνει, περισσότεροι από 5.000 πολίτες εργάζονται στις φαρμακευτικές εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή. «Η Pfizer και οι φαρμακευτικές στο Πουρς (Novartis και Alcon) απασχολούν περισσότερα από 5000 άτομα (περισσότερα από 3000 άτομα στο εργοστάσιο Pfizer) και περίπου οι μισοί από αυτούς ζουν στο Πουρς και στη γύρω περιοχή . Αυτό δίνει στην περιοχή μας μεγάλη ώθηση. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη εκστρατεία σαν και αυτή»
αναφέρει ο Δήμαρχος της περιοχής.

Ο Κόεν Βαν ντεν Χέβελ εξηγεί πώς η περιοχή έφτασε σε σημείο να επιλεγεί από τις εταιρείες για να στήσουν εκεί τα στρατηγεία τους.

«Μετά το σχέδιο Marshall, η τοπική κυβέρνηση ξεκίνησε μια σειρά νόμων για να καταστήσει τη χώρα πιο ελκυστική για ξένες επενδύσεις. Νέοι δρόμοι χτίστηκαν για να συνδέσουν τις μεγάλες πόλεις μεταξύ τους και με το λιμάνι της Αμβέρσας. Το Πουρς ήταν πολύ τυχερό που ένας από αυτούς τους δρόμους φτιάχτηκε εδώ και η πρώην αγροτική γη μετατράπηκε τότε σε βιομηχανική γη» επισημαίνει.

Συμπληρώνει ότι «στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, μια εταιρεία που ονομάζεται Upjohn ξεκίνησε την παραγωγή της εδώ, και αργότερα εξαγοράστηκε από την Pfizer και έκτοτε δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται, μαζί με άλλες ακμάζουσες γειτονικές εταιρείες».

μπουκαλάκια για εμβόλια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις