Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χάρτης κρουσμάτων σήμερα: Επιμένει ο Covid σε Αττική και Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Χάρτης κρουσμάτων σήμερα: Επιμένει ο Covid σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Χάρτης κρουσμάτων σήμερα: Ο κορονοϊός επιμένει σε Αττική και Θεσσαλονίκη - Τα νέα κρούσματα ανά περιοχή σε όλη τη χώρα.

Χάρτης κρουσμάτων σήμερα: Μετά από έξι εβδομάδες lockdown, Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν σταθερά πρώτες σε αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, με την “πρωτιά” να ανήκει πότε στη μια και πότε στην άλλη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τις 916 μολύνσεις που εντοπίστηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα, οι 248 βρέθηκαν στο Λεκανοπέδιο και οι 186 στη συμπρωτεύουσα. Από το σύνολο των 916 νέων κρουσμάτων, 12 είναι εισαγόμενα και 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου ενώ 904 αποτελούν εγχώρια περιστατικά.

Ο κεντρικός τομέας Αθηνών είχε τις περισσότερες μολύνσεις στην πρωτεύουσα με 51 κρούσματα, ακολουθεί ο βόρειος τομέας Αθηνών με 48 και η Δυτική Αττική με 47. Ανησυχητική είναι η κατάσταση για άλλη μία μέρα στη Μαγνησία, στην οποία εντοπίστηκαν 46 μολύνσεις. Η Λάρισα είχε 39 κρούσματα, η Κοζάνη 37 και η Πιερία 34.

Οι αποστάσεις πρέπει να είναι τρία μέτρα

Για τις εξελίξεις του κορονοϊού, κατά πόσον είναι ασφαλές να κάνουμε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αλλά και για το θέμα του εμβολίου, μίλησε ο Σπύρος Πουρνάρας, καθηγητής μικροβιολογίας, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων Νοσοκομείου “Αττικόν”. Ο κ. Πουρνάρας σημείωσε πως η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά μόνο στις γιορτές κι αυτό γιατί έχουν γίνει λάθη όλο τον προηγούμενο καιρό.

“Ο κορονoϊός έχει μπει μέσα στις οικογένειες, παντού. Θέλει μεγάλη προσοχή και όχι μόνον στο ρεβεγιόν”, ανέφερε ο καθηγητής. Παράλληλα, τόνισε πως θα πρέπει να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις 3 μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Από Σεπτέμβριο μέχρι Οκτώβριο δεν φορούσαμε μάσκα και την πατήσαμε”. Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Open και αναφερόμενος στο εμβόλιο του κορονοϊού, σημείωσε πως “αν εμβολιαστεί το 60% μέχρι τον Μάιο θα είναι σημαντικό”.

Δείτε ακόμη
«Κλείνει» η Κοζάνη – Αυστηρό lockdown ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
Πρώτη εβδομάδα που τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις διασωληνώσεις
Μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος πρώτοι στη «μάχη» των εμβολιασμών
Ισπανική γρίπη vs κορονοϊός – Η ιστορία θα επαναληφθεί;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις