Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ντελίβερι κοκαΐνης: Προφυλακιστέοι οι έξι συλληφθέντες
ΕΛΛΑΔΑ

Ντελίβερι κοκαΐνης: Προφυλακιστέοι οι έξι συλληφθέντες

Ντελίβερι κοκαΐνης: Στην φυλακή θα οδηγηθούν οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος κοκαϊνης που φέρονται να παρέδιδαν κατ' οίκον ναρκωτικά σε πρόσωπα της showbiz.

Ντελίβερι κοκαΐνης: Στην φυλακή θα οδηγηθούν οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος κοκαΐνης που εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, μέλη του οποίου φέρονται να παρέδιδαν κατ’ οίκον τα ναρκωτικά σε πρόσωπα από τον χώρο της showbiz. Μια διάσημη τραγουδίστρια, ένας ράπερ, ένας μπασκετμπολίστας, τρεις γνωστοί δικηγόροι, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και διαφημιστές, ακόμα και πρόσωπα που έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, φιγουράρουν στη «καυτή» λίστα της δίωξης ναρκωτικών που περιλαμβάνει, μέχρι στιγμής, 235 ονόματα, τις διευθύνσεις τους αλλά και τις ποσότητες κοκαΐνης που αγόραζαν και το πότε.

Για τις παραγγελίες λαμβάνονταν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις. Αρχικά τα συνθηματικά στο τηλέφωνο. (τρυπήματα) «διαμαντάκι», «πίτσα», «καφεδάκι», «μπυρίτσα», «πίτα γύρο», «πακέτο τσιγάρα» και άλλα πολλά χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους διακινητές και αποδέκτες προκειμένου να διευκρινίζουν την ποσότητα και την ποιότητα της κοκαΐνης. Κι όταν το εμπόρευμα ανανεωνόταν, το «χρυσό» πελατολόγιο λάμβανε ένα ομαδικό μήνυμα. «Τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει είναι ώρα για σούπα. Η ομάδα του 24ωρου σας εύχεται καλό φθινόπωρο με καλύτερες ποιότητες».

Στην συνέχεια, τα μέλη του κυκλώματος, όλο το 24ωρο και ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα, έκρυβαν στις ειδικές κρύπτες τα μπλε σακουλάκια με την κοκαΐνη και ξεκινούσαν για την παράδοση.

Δήλωσαν τοξικομανείς

Οι έξι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια, ενώπιον της οποίας αρνήθηκαν τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται, δηλώνοντας, στην πλειοψηφία τους, τοξικομανείς.

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος φέρεται κατά την απολογία του να αρνήθηκε τον ρόλο που του αποδίδεται στη δικογραφία και να κατονόμασε άλλο πρόσωπο, που δεν έχει συλληφθεί, ως επικεφαλής και συντονιστή της ομάδας. Φέρεται επίσης να ισχυρίζεται πως είναι τοξικοεξαρτημένος και πως διακινούσε ναρκωτικές ουσίες για να μπορεί να εξασφαλίζει τις δόσεις του. Συγκατηγορούμενες του θεωρούμενου ως αρχηγού της ομάδας διακίνησης είναι η σύζυγος του, η αδελφή της και η πεθερά του, οι οποίες αρνούνται όσα τους αποδίδονται. Μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας ανακρίτρια και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκιση όλων τους.

Ντελίβερι κοκαΐνης: Λειτουργία όλο το 24ωρο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η εγκληματική οργάνωση είχε συνεργάτες για όλο το 24ωρο και βάρδιες από τις 05:00 έως τις 15:00 και αντίστοιχα από τις 15:00 έως τις 05:00 τα ξημερώματα. Αρχηγός της φέρεται ο 33χρονος “Λέντι” από την Αλβανία, ο οποίος είχε συλληφθεί για ληστεία στο παρελθόν και άμεσοι συνεργάτες του, η… πεθερά του που κράταγε το “ταμείο”, η σύζυγός του και η κουνιάδα του.

Οι “διανομείς” χρησιμοποιούσαν δύο διαμορφωμένα με ηλεκτρικές κρύπτες αυτοκίνητα, οι οποίες εντοπίστηκαν από την “ΧΛΟΗ”, το εκπαιδευμένο σκυλί στην ανίχνευση ναρκωτικών. Η μία κρύπτη ήταν στην πόρτα του οδηγού. Άνοιγε όταν ο οδηγός άναβε τους προβολείς, τα πίσω φώτα ομίχλης και πατούσε το μπουτόν ξεκλειδώματος. Η άλλη κρύπτη, άνοιγε με τον ίδιο τρόπο αλλά πατώντας το φρένο άνοιγε το πορτάκι στο πλάι του καθίσματος του οδηγού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις