Μέτρα κορονοϊός Ελλάδα: Μάσκες και… τρία μέτρα ζητούν τώρα οι ειδικοί

ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα κορονοϊός Ελλάδα: Μάσκες και… τρία μέτρα ζητούν τώρα οι ειδικοί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Μέτρα κορονοϊός Ελλάδα: «Ο κορονοϊός έχει μπει μέσα στις οικογένειες, παντού. Θέλει μεγάλη προσοχή και όχι μόνον στο ρεβεγιόν», ανέφερε ο κ. Πουρνάρας

18.12.2020 | 10:08

Μέτρα κορονοϊός Ελλάδα: Για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, αλλά και για το κατά πόσο είναι ασφαλές να κάνουμε ρεβεγιόν τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μίλησε ο Σπύρος Πουρνάρας, καθηγητής μικροβιολογίας, πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων Νοσοκομείου «Αττικόν» στην πρωινή εκπομπή του Open. Ο καθηγητής τόνισε μεταξύ άλλων πως η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά μόνο στις γιορτές κι αυτό γιατί έχουν γίνει λάθη όλο τον προηγούμενο καιρό.

«Ο κορονοϊός έχει μπει μέσα στις οικογένειες, παντού. Θέλει μεγάλη προσοχή και όχι μόνον στο ρεβεγιόν», ανέφερε ο κ. Πουρνάρας και πρόσθεσε πως θα πρέπει να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις 3 μέτρων. «Από Σεπτέμβριο μέχρι Οκτώβριο δεν φορούσαμε μάσκα και την πατήσαμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο εμβόλιο δήλωσε: «Αν εμβολιαστεί το 60% μέχρι τον Μάιο θα είναι σημαντικό».

Εξαδάκτυλος: Nα ξεχάσουμε ρεβεγιόν με 9 άτομα

Την πεποίθηση πως έπρεπε  εξ αρχής έπρεπε να εφαρμοστούν πιο σκληρά μέτρα σαν το lockdown του Μαρτίου εξέφρασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο να ληφθούν κι άλλα  μέτρα και για άλλες περιοχές, όπως η Κοζάνη. «Έχουμε έναν πόλεμο σε πολλαπλά μέτωπα. Όσοι μεν δεν έχουν οξύ πρόβλημα, αισθάνονται ότι δεν τους αφορά», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Το lockdown εφαρμόστηκε όταν είχαμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού και θέλει πολύ περισσότερο για να περιοριστεί και να καμφθεί και το επίπεδο των μέτρων δεν είναι σαν τον Μάρτιο. Αν ήμασταν σε lockdown Μαρτίου από την πρώτη στιγμή, πιθανότατα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα».

Σχετικά με το όριο των 9 ατόμων στις γιορτές των Χριστουγέννων σημείωσε ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι τόσα άτομα και το δικαίωμα αυτό προέκυψε από την πίεση της κοινωνίας, η οποία είναι «κουρασμένη ως εκεί που δεν πάει». Μάλιστα, έκρουσε το καμπανάκι για τους Θεσσαλονικείς σημειώνοντας ότι η η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ακόμα μεγάλη. Η «Θεσσαλονίκη είναι μια διαρκής στενοχώρια. Τα 9 άτομα δε θα πρέπει να εξαντληθούν σε καμία περίπτωση. Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να περιοριστούν αυστηρά στην οικογένεια».

Δείτε ακόμα:
Ξεκινά μπαράζ πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ
Altay: «Οργή» Άγκυρας για το γερμανικό «χαστούκι» στο τουρκικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης
Exit mobile version