Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταδίωξη στα Ιωάννινα: Στόχος ένοπλος διακινητής κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη στα Ιωάννινα: Στόχος ένοπλος διακινητής κάνναβης

Καταδίωξη στα Ιωάννινα: Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής, απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης.

Καταδίωξη στα Ιωάννινα: Οπλισμένος με πιστόλι τύπου Tokarev και οδηγώντας μοτοσικλέτα, με την οποία μετέφερε πάνω από έξι κιλά κάνναβης «έσπαγε» το ένα μετά το άλλο τα μπλόκα που είχε στήσει η Αστυνομία για τη σύλληψή του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητας που είχε αναπτύξει, έχοντας πίσω του τα αστυνομικά αυτοκίνητα, έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε σε χωράφι. Άρχισε να τρέχει με τα πόδια και προς στιγμήν ξέφυγε από τον αστυνομικό κλοιό. Ωστόσο, είχε αφήσει πίσω του στοιχεία τα οποία οδήγησαν την Αστυνομία στη σύλληψη τόσο του ίδιου όσο και του συνεργού του, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι κατηγορούνται για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της  Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν, λέει η Αστυνομία, στο πλαίσιο επιχειρήσεων αστυνομικών της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του  Τμήματος Μετσόβου, βραδινές ώρες,  σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και στο Βοτονόσι Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 30 ετών αντίστοιχα, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη 28χρονου αλλοδαπού συνεργού τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής, απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης.

Στο Καλπάκι

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, «ο 30χρονος Αλβανός υπήκοος,  επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων και διέφυγε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Μεγάλη κινητοποίηση

Ακολούθησε ευρεία κινητοποίηση αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του και τελικά στην περιοχή Προφήτη Ηλία Μετσόβου, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της, την εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός». Έτσι, στο πλαίσιο αναζητήσεων βρέθηκε σακίδιο πλάτης, που είχε κρύψει ο 30χρονος δράστης σε δασώδες σημείο στην περιοχή του Ανήλιου Μετσόβου, το οποίο περιείχε έξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους έξι κιλών και 300 γραμμαρίων.

«Από την αστυνομική έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε παραλάβει το σακίδιο με τα ναρκωτικά κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα από τον έναν από τους δύο 28χρονους συνεργούς του, οι οποίοι στη συνέχεια επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

Έξι δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 6.300 γραμμαρίων, πιστόλι TOKAREV & γεμιστήρα με επτά  φυσίγγια, που βρέθηκαν στο σπίτι του 28χρονου συλληφθέντα, συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,  χρηματικό ποσό 1.250 ευρώ, η μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, 3 κινητά τηλέφωνα και κάμερα.

ΕΛΑΣ Αστυνομία πιστόλι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις