Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ενημέρωση για κορονοϊό – Φλώρος: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του στρατού
ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση για κορονοϊό – Φλώρος: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε διευκρινίσεις για τη συμμετοχή του στρατού

Ενημέρωση για κορονοϊό - Φλώρος: Στην τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας συμμετείχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ενημέρωση για κορονοϊό – Φλώρος: Στην τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας συμμετείχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Συγκεκριμένα έδωσε διευκρινήσεις για τη συμμετοχή του στρατού στη διαδιακασία testing. «Από την αρχή της πανδημίας το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα αρμόδια υπουργεία, έθεσε στη διάθεση τους εξειδικευμένο προσωπικό, υλικά και χώρους.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναπτύξει 130 σταθμούς δειγματοληψίας rapid test, σε 73 πόλεις σε όλη την επικράτεια από 97 μονάδες όλων των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι έχουν στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εκεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους όπου θα υπάρχουν γιατροί νοσηλευτές και γραμματειακή υποστήριξη από τον στρατό ξηράς θα ξεκινήσουν να διεξάγονται rapid test για τους πολίτες» τόνισε αρχικά ο κ. Φλώρος.

Και συνέχισε: «Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται για έλεγχο σε αυτούς τους σταθμούς, με ραντεβού, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Πολιτικής Προστασίας που θα έχει την ευθύνη σε περίπτωση καταγραφής θετικού δείγματος. Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό, συνεχίζεται η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων σε σειρά από δράσεις στην προσπάθεια του περιορισμού της διασποράς».

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Νίκος Χαρδαλιάς και η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέλυσε τα επτά σημεία της δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων ως τώρα στο «μέτωπο» της πανδημίας:

– Διάθεση 35 κλινών και 18 κλινών ΜΕΘ στα στρατιωτικά νοσοκομεία

– Διάθεση κλινών ΜΕΘ για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ

– Διάθεση 2 κλινικών στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

– Διάθεση 28 κλινών στο ΑΧΕΠΑ

– Ανάπτυξη και λειτουργία της κινητής μονάδας υγείας στο προαύλιο του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

– Υποστήριξη του ΕΚΑΒ στη μεταφορά ασθενών με μη Covid σοβαρές παθήσεις

– Διάθεση 232 υγειονομικών στελεχών στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και τα εργαστήρια αναφοράς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Καστοριά, Ξάνθη, Εχίνο και στις πύλες εισόδου της χώρας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις