Δώρο Χριστουγέννων πληρωμή: Πότε καταβάλλεται, τι γίνεται με τις εκκρεμείς συντάξεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων πληρωμή: Πότε καταβάλλεται, τι γίνεται με τις εκκρεμείς συντάξεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Δώρο Χριστουγέννων πληρωμή: Όπως είπε ο υπουργός, οι πληρωμές για το δώρο των Χριστουγέννων που θα υπογράψει σήμερα αποτελούν αριθμό ρεκόρ.

17.12.2020 | 15:58

Δώρο Χριστουγέννων πληρωμή: Σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή ”Σήμερα” για το πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων σε όσους έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης καθώς επίσης και το τι γίνεται με τις εκκρεμείς συντάξεις. Όπως είπε ο υπουργός, οι πληρωμές για το δώρο των Χριστουγέννων που θα υπογράψει σήμερα αποτελούν αριθμό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα είπε ότι το Δώρο θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τμήμα του Δώρου θα καταβληθεί τον Ιανουάριο. Ενώ διευκρίνισε πως φέτος θα πάρουν δώρο και άνθρωποι που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Αναφερόμενος στις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι «κανένας υπουργός στο μέλλον δεν θα κρύψει σε τσουβάλι συντάξεις». Εκκρεμούν 160.000 συντάξεις. Μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ θα βγουν ψηφιακά οι συντάξεις. Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, τώρα βγαίνουν οι συντάξεις χηρείας και ΟΓΑ. Τον Μάρτιο θα βγουν οι συντάξεις αναπηρίας και των υγειονομικών, ενώ δεσμεύτηκε πως μέχρι τέλος του 2021 θα έχουν απονεμηθεί όλες οι εκκρεμείς συντάξεις.

160.000 εκκρεμείς συντάξεις

Χθες ο υπουργός Εργασίας μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha λέγοντας πως αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 160.000 κύριες συντάξεις που όπως τόνισε «θα τις αντιμετωπίσουμε και σας το λέω με τη σιγουριά του 99% επειδή κάποιοι υπάλληλοι δεν εργάζονται λόγω κορονοϊού». Ανέφερε δε πως «θα έχουμε τελειώσει στο τέλος του 2021» δεσμευόμενος ότι το 85% των συντάξεων θα εκδίδεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν παρέλειψε δε να χαρακτηρίσει την προσπάθεια που γίνεται σε αυτό το θέμα ως «άθλο» σημειώνοντας ότι είναι μία παθογένεια του συστήματος που διαρκεί περισσότερα από 50 χρόνια.

Επανέλαβε πάντως για τις συντάξεις χηρείας ότι «τις αυξήσαμε από το 50% στο 70%» προσθέτοντας ότι η δεύτερη προσπάθεια που θα γίνει θα είναι να λαμβάνονται αυτόματα. Ο Γιάννης Βρούτσης είπε πως το 2020 απονεμήθηκαν 34.500 συντάξεις περισσότερες από ό,τι το 2019. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι αν πρέπει να γίνουν ή όχι προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ. «Ακόμη κι αν κάναμε 200 ή 300 προσλήψεις, το πρόβλημα θα ήταν το ίδιο αφού απαιτείται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να εκπαιδευτεί κάποιος στην διαδικασία απονομής μιας σύνταξης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Exit mobile version