Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αλμπερτ Μπουρλά Pfizer: Ο επικεφαλής που γίνεται σταρ
ΚΟΣΜΟΣ

Αλμπερτ Μπουρλά Pfizer: Ο επικεφαλής που γίνεται σταρ

Αλμπερτ Μπουρλά Pfizer: Σίγουρα είναι από τα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει στη μάχη του κορονοϊού και φυσικά υπάρχει μια περηφάνεια στη χώρα μας. 

Αλμπερτ Μπουρλά Pfizer: Ο Άλμπερτ Μπουρλά έγινε γνωστός ως ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, της εταιρείας που είχε ανακοινώσει αποτελεσματικότητα στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο 95%. Ο ελληνικής καταγωγής Άλπμερτ Μπουρλά βρέθηκε στο επίκεντρο της Handelsblatt που όπως είπε «ο επικεφαλής της Pfizer γίνεται σταρ». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μαζί με τους Ουκγούρ Σαχίν και Έζλεμ Τουρετσί, το ζεύγος μεταναστών της Biontech από την Τουρκία, ο Έλληνας Μπουρλά έχει γράψει ιστορία». Σίγουρα είναι από τα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει στη μάχη του κορονοϊού και φυσικά υπάρχει μια περηφάνεια στη χώρα μας.

Σημειώνει μάλιστα ότι ο Μπουρλά «σε αντίθεση με άλλες αμερικανικές επιχειρήσεις, αποποιήθηκε τα δισεκατομμύρια της αμερικανικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του εμβολίου στα πλαίσια της ‘operation wharp speed’ και το αιτιολόγησε επικαλούμενος την ελευθερία της επιστημονικής έρευνας, αλλά και το ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την πολιτική».

Ο CEO της Pfizer αλμεπρτ μπουρλά

Γιος εβραϊκής οικογένειας

Όπως αναφέρεται ο Μπουρλά είναι γιος εβραϊκής οικογένειας. Μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη ενώ μέχρι και σήμερα διαθέτει σπίτι στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ήταν φοιτητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα τον τίμησε πρόσφατα. Στο προφίλ στο Twitter έχει επιλέξει ως στην περιγραφή της ιδιότητας του να βάλει την ελληνική και την αμερικανική σημαία. Έκανε το διδακτορικό του στη βιοτεχνολογία, στην κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί άρχισε να εργάζεται ως κτηνίατρος, εωσότου, σε ηλικία 32 ετών, προσελήφθη στην Pfizer, αρχίζοντας από το τμήμα της κτηνιατρικής. Δύο χρόνια αργότερα, μαζί με τη σύζυγό του, εγκατέλειψε την πατρίδα του για να εργαστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι να εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Υόρκης. Πριν αναρριχηθεί στη θέση του CEO είχε διατελέσει υπυύθυνος για το τμήμα εμβολιασμού.

ο ceo της pfizer Μπουρλά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις