Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Φρίκη στα χέρια Πακιστανών
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Φρίκη στα χέρια Πακιστανών

Διακίνηση μεταναστών: Για την απελευθέρωσή τους, απαιτούσαν οι δράστες, τόσο από τους ίδιους όσο και από τις οικογένειές τους, χρηματικά ποσά ως αντίτιμο για την παράνομη μεταφορά.

Διακίνηση μεταναστών: Έναν εφιάλτη ζούσαν οκτώ παράτυποι μετανάστες, μέσα σε τρισάθλια αποθήκη-«φυλακή» στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, όμηροι τριών μαφιόζων Πακιστανών, οι οποίοι χτυπούσαν τα θύματα για να κάμψουν την αντίσταση των δικών τους και να στείλουν «λύτρα» για την απελευθέρωσή τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μεταξύ των οκτώ παράτυπων μεταναστών, που βρέθηκαν από την Τουρκία στην τρισάθλια αποθήκη-κάτεργο της Θεσσαλονίκης, ήταν και δύο γυναίκες, οι οποίες έντρομες ανέφεραν στους αστυνομικούς που επενέβησαν για την απελευθέρωση και τη λύτρωσή τους ότι οι τρεις Πακιστανοί τις παρενοχλούσαν σε σεξουαλικά και τις υποχρέωναν με ωμή βία σε ασελγείς πράξεις! Η κτηνωδία σε βάρος των παράτυπων μεταναστών, τους οποίους, το κύκλωμα στο οποίο μετείχαν και οι ανελέητοι Πακιστανοί τους οδήγησε μέσω Έβρου στη Θεσσαλονίκη με ψεύτικες υποσχέσεις αφού τους πήρε τα χρήματα, έλαβε τέλος όταν  βρέθηκαν με χειροπέδες οι δράστες από αστυνομικούς,  στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Οι τρεις Πακιστανοί, ηλικίας 22, 20 και 19 ετών, ενέχονται, λέει η Αστυνομία, σε υπόθεση αρπαγής και παράνομης κατακράτησης παράτυπων μεταναστών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, βιασμού, σωματικών βλαβών και απειλής.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «πρωινές ώρες,  εντοπίστηκαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο – αποθήκη στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, οκτώ  αλλοδαποί (6 άνδρες – 2 γυναίκες) που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από τους συλληφθέντες. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από σημείο περιοχής του Έβρου, στη Θεσσαλονίκη.

Ζητούσαν λεφτά

Για την απελευθέρωσή τους, απαιτούσαν οι δράστες, τόσο από τους ίδιους όσο και από τις οικογένειές τους, χρηματικά ποσά ως αντίτιμο για την παράνομη μεταφορά. Όσο δεν ικανοποιούνταν το αίτημά τους, απειλούσαν και ασκούσαν σωματική βία σε βάρος των μεταφερόμενων αλλοδαπών, ενώ οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν ότι δύο εκ των συλληφθέντων, τις παρενοχλούσαν σεξουαλικά και τις ανάγκαζαν να προβαίνουν σε ασελγείς πράξεις». Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ομάδα ΔΙΑΣ μηχανή Αστυνομία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις