Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αθλητισμός – Ρωσία: ΕσCASε η βόμβα!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητισμός – Ρωσία: ΕσCASε η βόμβα!

Αθλητισμός - Ρωσία: Παραμένει εκτός Ολυμπιακών αγώνων και μουντιάλ μολονότι μειώθηκε η ποινή αποκλεισμού της WADA από 4 σε 2 χρόνια

ΑθλητισμόςΡωσία: Υποστέλλεται η ρώσικη σημαία από Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο κύπελλο οριστικά και αμετάκλητα για τα επόμενα δύο χρόνια. Η ποινή που είχε επιβάλει η WADA μειώθηκε από τα τέσσερα χρόνια, αλλά το σοκ δεν το γλίτωσαν οι Ρώσοι. Ετσι, με την εκδίκαση της προσφυγής στο CAS οι Ρώσοι θα επιστρέψουν μεν δύο χρόνια νωρίτερα στον παγκόσμιο αθλητισμό, όμως για τα επόμενα δύο χρόνια ο αποκλεισμός σφραγίστηκε.

Θυμίζουμε πως το θέμα είχε ανοίξει όταν η WDA είχε αποκλείσει για 4 χρόνια τη Ρωσία. Ποινή που επιβλήθηκε λόγω των παραβιάσεων στον αντιντόπινγκ κανονισμό. Ειδικότερα διότι το εργαστήριο ντόπινγκ της Μόσχας απέκρυπτε στοιχεία και έλεγχους. Μολαταύτα οι Ρώσοι επιδίωξαν να κερδίσουν την έφεση και να εκπέσει η ποινή τους στο CAS. Σήμερα κέρδισαν τη μισή υπόθεση, έχασαν το δρόμο για τα μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις επί διετία όμως.

Isinbayeva russia athletes olympics cas ban

Αθλητισμός – Ρωσία: Τι χάνεται

Με την απόφαση αυτή, η Ρωσία αποπέμπεται οριστικά:
* Από τους Ολυμπιακούς του Τόκυο (2021 αντί για το 2020 λόγω πανδημίας)
* Aπό τους Παραολυμπιακούς της ίδιας πόlης πάλι το 2021)
* Από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου 2022
* Από τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2032
* Από το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ
Μολαταύτα, οι Ρώσοι αθλητές θα μπορούν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες. Υπό τη σημαία της ΔΟΕ όμως και όχι εκπροσωπώντας τα εθνικά τους χρώματα.

Το παράδοξο, πάντως, είναι πως η Ρωσία θα συμμετάσχει στο επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (το προσεχές καλοκαίρι, εξ αναβολής από φέτος λόγω πανδημίας). Διότι το Euro δεν θεωρείται στους αντιντόπινγκ κανονισμούς ως “Μεγάλο αθλητικό γεγονός”. Μολονότι είναι η δεύτερη σε σπουδαιότητα και ενδιαφέρον ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο!

Δείτε ακόμη:

Liverpool Day! 2-1 την Τότεναμ οι “κόκκινοι”, 2-0 στη Λέστερ οι “μπλε”
Νίκη-ανάσα η Μπαρτσελόνα, 2-1 την Σοσιεδάδ
Μεγάλη νίκη η Ιντερ και στον πόντο από την Μίλαν και την κορυφή

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις