Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης ασυλία: Την άρση της αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης ασυλία: Την άρση της αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Πολάκης ασυλία: Την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Πολάκης ασυλία: Την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 184 βουλευτές και κατά 109 βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Παύλου Πολάκη, με αφορμή ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού. Νωρίτερα στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά του εκδότη και δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη.

“Νομίζετε ότι με το να φέρνετε εδώ άρσεις ασυλίας ότι θα μας φοβίσετε. Ούτε τη σημαία υποστέλλουμε, ούτε σταματάμε, θα συνεχίσουμε να σας αποκαλύπτουμε, το κεφάλι δεν το σκύβουμε, θα σας ρίξουμε από την κυβέρνηση γιατί δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα. Αρχίζουν και το καταλαβαίνω και οι πιο δύσπιστοι. Δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα να κυβερνάται με αυτό τον τρόπο.

Κλείνω με μια μαντινάδα γιατί νομίζετε ότι με αυτά που κάνετε θα μας τρομοκρατήσετε και θα μας φοβίσετε σας λέω λοιπόν το εξής: Να ξέρετε ότι θα ξανακυβερνήσουμε. Σαν πληγωθεί ο αετός να μην τον λυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι”.

Οι απειλές του κ. Πολάκη προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπούγα ο οποίος χρησιμοποίησε μια φράση του Γκαίμπελς προκαλώντας πανδαιμόνιο στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Παύλος Πολάκης Βουλή

Ο διάλογος

Γιάννης Μπούγας: “Με αυτές τις απειλές που εκτοξεύει ο κύριος Πολάκης συνειρμικά φέρνει στο μυαλό μας την φράση ‘Όταν ξανάρθουμε θα τρέμει η γη””

Παύλος Πολάκης: “Πάρτε αμέσως πίσω αυτή τη φράση, εμένα ο πατέρας μου πολέμησε τους ναζί εσείς δώσατε καταφύγιο σε ό,τι υπόλειμμα γερμανοτσολιά υπάρχει στην κοινωνία στο κόμμα σας, πάρτε πίσω αυτό που είπατε τώρα”.

Γιάννης Μπούγας: “Δεν εννοούσα τίποτα περί ναζιστικής νοοτροπίας ούτε για τον κ. Πολάκη ούτε φυσικά για κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Αυτό που είπα είναι ότι με αυτές τις εκφράσεις και με απειλές που είναι επικίνδυνες για το δημοκρατικό μας πολίτευμα γίνονται τέτοιοι συνειρμοί. Δεν διανοούμαι ποτέ να πω ότι διέπεται ένα κοινοβουλευτικό κόμμα πλην του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής από ναζιστική νοοτροπία”

Ο κ. Πολάκης επετέθη κατά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που όπως είπε εξευτελίζονται από τον εκδότη των Παραπολιτικών και έρχονται να ψηφίσουν σήμερα την άρση ασυλίας του ενώ την προηγούμενη φορά συνειδητά δεν την ψήφισαν. “Οι βουλευτές που δεν ψήφισαν την προηγούμενη φορά δεν ήθελαν να ψηφίσουν την άρση ασυλίας μου και να βαστήξουν φανάρι στον Κουρτάκη γι’ αυτό δεν πέρασε. Σας ξαναβάζει σαν μαριονέτες ενός κουκλοθέατρου και φιγούρες ενός θεάτρου σκιών να ξαναψηφίσετε για να ικανοποιηθεί αυτός.”

Μάλιστα ο κ. Πολάκης είπε ότι αυτή τη φορά θέλει να αρθεί η ασυλία του εν αντιθέσει με την προηγούμενη φορά για να δει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να εξευτελίζονται και να ψηφίζουν υπέρ.

Δέχομαι να αρθεί η ασυλία μου γιατί θέλω να σας δω να ξεφτιλίζεστε

“Δέχομαι να αρθεί η ασυλία μου γιατί θέλω να σας δω να ξεφτιλίζεστε να ψηφίζετε εσείς υπέρ, που την προηγούμενη φορά δεν είχατε καταφέρει να το κάνετε για να ικανοποιήσετε τον Κουρτάκη για να βγουν τα μέσα του να σας δίνουν συγχαρητήρια, θέλω να φτάσετε μέχρι το τελευταίο σκαλοπάτι”.

Ο κ. Πολάκης μετέφερε και συζήτηση που είχε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λοβέρδο στον οποίο “υποσχέθηκε” όπως είπε ότι όταν ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα περάσουν ξανά δύσκολα.

“Την ημέρα που συζητείτο στην επιτροπή η άρση ασυλίας μου πριν λίγες μέρες δηλαδή, είπα ότι συνειδητά δεν πήγα στην επιτροπή και πετυχαίνω ένα συνάδελφο σας τον Γιάννη Λοβέρδο, του άλλον δεν του μιλάω τελευταία φοβάμαι μήπως μας ρίξει καμιά μπουνιά. Τον πέτυχα στο περιστύλιο της Βουλής και μου λέει γιατί δεν ήρθες και του απαντώ, συνειδητά δεν ήρθα. Του λέω δε ντρέπεστε να σας βάζει ο Κουρτάκης να ξαναψηφίζεται για την ασυλία μου. Μου λέει κοίταξε να δεις υπάρχει ένα θέμα είσαι κόκκινο πανί για τον κόσμο μας, μας βρίζουν οι δικοί μας που δεν ψηφίσαμε την άρση ασυλίας σου. Περάσαμε πάρα πολύ άσχημα με σένα. Του απαντώ, θα ξαναπεράσετε να είσαι σίγουρος γι’αυτό.”

Επίθεση κατά Μητσοτάκη

Επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Πολάκης και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ακίνητη περιουσία του ενώ αναφέρθηκε στην απομάκρυνση της Έλενας Ακρίτα και της Δημήτρας Κρουστάλλη από τα Νέα και το Βήμα.

“Η αρχή του τέλους σας είναι ο κατήφορος του απολυταρχικού καθεστώτος που ζούμε. Δεν ανέχεται ούτε μία διαφορετική φωνή διώξατε την Έλενα Ακρίτα από τα Νέα τον Χαρίτο από την ΕΡΤ και εξαναγκάσετε σε παραίτηση την κυρία Κρουστάλλη διευθύντρια σύνταξης του Βήματος η οποία αποκάλυψε τις διπλές καταγραφές των κρουσμάτων.

Πώς μπορεί ο Μητσοτάκης να έχει 32 σπίτια και να έχει αποκτήσει αυτή την ακίνητη περιουσία ενώ έχει δουλέψει ελάχιστα στη ζωή του και με δουλειά που του βρήκε ο μπαμπάς του μέσω του Σημίτη και του τότε διοικητή της Εθνικής, Καρατζά.”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις