Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γερμανία lockdown: Σε πολυκατάστημα για τις τελευταίες αγορές η Μέρκελ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία lockdown: Σε πολυκατάστημα για τις τελευταίες αγορές η Μέρκελ

Γερμανία lockdown: Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ένα γενικό lockdown στη Γερμανία που θα τεθεί σε ισχή από σήμερα με την ίδια να πηγαίνει στην αγορά για τα τελευταία ψώνια. 

Γερμανία lockdown: Η Άνγκελα Μέρκελ μέχρι πρότινος μπορεί να είχε επιβάλλει σκληρούς περιορισμούς στη Γερμανία για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού, είχε αποφύγει ωστόσο να προχωρήσει σε ένα γενικευμένο lockdown. Μάλιστα η καγκελάριος με ομιλίες της τόνιζε συνεχώς την ανάγκη οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα καθώς το σύστημα υγείας της χώρας ήδη βρίσκεται στα όριά του και δεν θα αντέξει.

Είχε δηλώσει επίσης ότι φοβόταν τις μέρες των γιορτών και ότι οι μετακινήσεις και η χαλαρότητα του κόσμου μπορούν να οδηγήσουν τα κρούσματα σε τεράστια νούμερα. Χαρακτηριστική στιγμή ήταν το δάκρυ της Μέρκελ όταν έκανε μια από τις τελευεταίες εκκλήσεις προς τον κόσμο πριν προχωρήσει σε πιο αυστηρά μέτρα. Και αυτή η στιγμή ήρθε.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ένα γενικό lockdown στη Γερμανία που θα τεθεί σε ισχή από σήμερα με την ίδια να πηγαίνει στην αγορά για τα τελευταία ψώνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, η κυρία Μέρκελ επισκέφθηκε ιδιωτικά το εμβληματικό πολυκατάστημα του δυτικού Βερολίνου KaDeWe την Δευτέρα το απόγευμα. Η εφημερίδα δημοσιεύει σχετική φωτογραφία και επισημαίνει ότι η Καγκελάριος επισκέπτεται συχνά το συγκεκριμένο κατάστημα και κυρίως τον όροφο με τα είδη τροφίμων.

Τις τελευταίες δύο ημέρες στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους του Βερολίνου διαπιστώθηκε ιδιαίτερος συνωστισμός, ακόμη και ουρές έξω από κάποια καταστήματα, ωστόσο στο KaDeWe υπήρχε περιορισμένη κίνηση, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό της πελατείας του αφορά τουρίστες.

https://twitter.com/hideout/status/1338947364069978112

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις