Πρόστιμο σε καρκινοπαθή: Ακυρώθηκε μετά τις αντιδράσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο σε καρκινοπαθή: Ακυρώθηκε μετά τις αντιδράσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πρόστιμο σε καρκινοπαθή: Μετά το πρόστιμο που έκοψε η Τροχαία σε αιμοδότη που επέστρεφε από το νοσοκομείο έρχεται ένα νέο περιστατικό που μόνο οργή προκαλεί.

16.12.2020 | 17:37

Πρόστιμο σε καρκινοπαθή: Ακυρώθηκαν από την Αστυνομία τα πρόστιμα για παράβαση των μέτρων περί covid στην καρκινοπαθή και την κόρη της, που μετακινήθηκαν από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη για χημειοθεραπεία της ασθενούς. Όπως περιέγραψε η κόρη της καρκινοπαθούς μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μητέρα της μετακινείται από Βέροια στη Θεσσαλονίκη για τη θεραπεία της με ειδικό βαν που ενοικιάζουν γιατί βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Κατά την επιστροφή της από το νοσοκομείο, η αστυνομία σταμάτησε το βαν στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός, ο συνοδηγός που είναι τραυματιοφορέας, η ίδια ως συνοδός και η ασθενής μητέρα της. Ο αστυνομικός που τους σταμάτησε έκοψε πρόστιμο από 300 ευρώ στον καθένα, δηλαδή συνολικά 1.200 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στον σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα, για υπεράριθμους επιβάτες εντός του βαν.

Τόσο η ασθενής όσο και η κόρη της που τη συνόδευε κατέθεσαν ένσταση κατά των προστίμων στην αρμόδια αρχή. Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων, κρίθηκαν βάσιμες και έτσι τα πρόστιμα ακυρώθηκαν.

Πρόστιμο και σε εθελοντή αιμοδότη

Ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού οι εκκλήσεις για εθελοντική αιμοδοσία, λόγω ελλείψεως αίματος, είναι συχνές. Γιατροί και ειδικοί απευθύνουν συχνά-πυκνά καλέσματα, ενώ αρκετά σωματεία εκπαιδευτικών δεν σταμάτησαν να δίνουν αίμα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ να κόψουν πρόστιμο σε εθελοντή αιμοδότη πριν λίγες ημέρες, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του από το νοσοκομείο.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, αν και ο εθελοντής αιμοδότης, ο οποίος επέβαινε σε τρόλεϊ, «ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του», οι αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του γιατρού:

– Άνθρωποι και ανθρωποειδή –

Εθελοντής αιμοδότης φορώντας την υπέροχη μασκούλα του (“δεν φιμωνόμαστε” κλπ) ήρθε στο νοσοκομείο συναισθανόμενος το καθήκον του στους πάσχοντες συνανθρώπους. Να δώσει αίμα. Γιατί είναι άνθρωπος. Και μετά για να γυρίσει σπίτι του πήρε προς κέντρο το τρόλεϋ της Νίκαιας, γιατί δεν έχει Άστον Μάρτιν κι εξοχικό στο Μπάντεν Μπάντεν.

Όμως έπεσε στην περίπτωση: οι παλληκαράδες ενός μηχανοκίνητου ένστολου τάγματος εφόδου Δ κάποιους άλλους είχαν βάλει στο μάτι που λίγο πριν είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το “Αλλοδαπών” της Πέτρου Ράλλη. Σταμάτησαν το τρόλεϋ, κατέβασαν κάτω όλους τους επιβάτες και άρχισαν τα γνωστά “υγειονομικά”: σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες, ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές κλπ.

Ο άνθρωπός μας ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του, ζήτησε από τους παλληκαράδες να τηλεφωνήσουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου για επιβεβαίωση κλπ. Μάταια όμως. Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ. Στον άνθρωπο, τον εθελοντή αιμοδότη που μετά την αιμοδοσία πήρε το τρόλεϋ γιατί εκτός από Άστον Μάρτιν που δεν έχει, δεν του περισσεύουν ούτε για ταξί.

Μάλιστα ακολούθησε επικοινωνία των γιατρών της υπηρεσίας Αιμοδοσίας (μόλις ενημερώθηκαν από τον εθελοντή αιμοδότη) με τον αρμόδιο αστυνομικό διοικητή ο οποίος μουρμούριζε κάτι (ακατ)ανόητα σαν εκείνον τον παλιό τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού κι αρνήθηκε φυσικά να αναιρέσει το πρόστιμο.

Έτσι με αυτά και με αυτά θα ξεμείνουμε τελείως και από εθελοντές αιμοδότες σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα.

Από δω οι Άνθρωποι, από εκεί τα ανθρωποειδή.
Άβυσσος μας χωρίζει κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Τι είχε πει ο εθελοντής αιμοδότης

Ο εθελοντής είχε περιγράψει πως του επιβλήθηκε το άδικο πρόστιμο ενώ γύριζε σπίτι του. «Μετά και την έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών να μην αφήσουμε, ειδικά τις μέρες της πανδημίας, να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος, εγώ ξεκίνησα την Τετάρτη από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας, για να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ.

Στην επιστροφή μου και αφού είχε τελειώσει η αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗ σταμάτησαν το τρόλεϊ. Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω, να διαπιστώσουν αν φοράμε μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες, κι αν έχουμε και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης.

Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό SMS και τον επίδεσμο που ήταν στο σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Καταλαβαίνετε πως ένας αιμοδότης, αφού δώσει το αίμα, πρέπει να γυρίσει σπίτι του, να ξεκουραστεί.

Μου έκαναν ακόμη και σωματικό έλεγχο

Στη συνέχεια, όμως, τους εξόργισε ένα μήνυμα που είχα στη μάσκα μου και αναγράφεται «και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή», άρχισαν τον σωματικό έλεγχο, ψάξανε την τσάντα μου σπιθαμή προς σπιθαμή, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας και να σας πω τώρα ένα γλαφυρό παράδειγμα:

Χωρίς γάντια, βάλανε τα χέρια τους ακόμα και στον καπνό απ’ τα τσιγάρα μου. Κι όταν διαμαρτυρήθηκα, προφανώς δεν πήρα καμία απάντηση. Αφού μου έκοψαν το πρόστιμο, δεν με άφησαν να φύγω. Με αφήσανε για μία ώρα να περιμένω όρθιος, χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση», κατήγγειλε ο αιμοδότης μιλώντας στον ANT1.

Τελικά, σβήστηκε…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γεωργιάδης προς Καλλιάνο: Αν και μου τηλεφώνησε, ο πατέρας του δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν 16.12.2020 | 17:37
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας βάζει ως μάθημα στα σχολεία τη "Γαλάζια Πατρίδα" - Άλλαξαν όνομα και στο Αιγαίο 16.12.2020 | 17:37
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα από τις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο 16.12.2020 | 17:37
Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή - Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής 16.12.2020 | 17:37
«Ξεφτίλες, παιδιά δεν έχετε;» - Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι 16.12.2020 | 17:37
Δημητρακόπουλος για την υπόθεση Καλλιάνου: Εκαναν οι γιατροί συνωμοσία για να κοροϊδέψουν την οικογένειά του; 16.12.2020 | 17:37
Λουτσέσκου για την ένταση στο φινάλε: Το 2018 δεν στείλατε εδώ το BBC για να δείτε πως έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ 16.12.2020 | 17:37
Έντονο φραστικό επεισόδιο Ιωαννίδη με οπαδό: «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» 16.12.2020 | 17:37
Exit mobile version