Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

28

Νοεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / PLUS / Πρωινό θερμίδες: Τι να τρως το πρωί
PLUS

Πρωινό θερμίδες: Τι να τρως το πρωί

Πρωινό θερμίδες: Ένα πρωινό πολλών θερμίδων συνδέεται με μικρότερη πείνα και λαχτάρα για γλυκά κατά τη διάρκεια της ημέρας

Πρωινό θερμίδες: Μπορεί κάποιοι να σηκώνονται και το μόνο που θέλουν είναι να πιούν μία κούπα καφέ, ωστόσο αυτό είναι λάθος και το ξέρουν. Το πρωινό είναι ένα γεύμα που δεν πρέπει να παραλείπει κανείς. Εκτός του ότι σε γεμίζει ενέργεια για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στη διάρκεια τη μέρα, είναι αρκετά ωφέλιμο και όταν κάνεις δίαιτα. Μάλιστα αυτό είναι πια και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Όπως αναφέρει η έρευνα του αμερικανικού οργανισμού ενδοκρινολογίας «Endocrine Society», η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism», όσοι τρώνε πλούσιο πρωινό καίνε διπλάσιες θερμίδες, ενώ αισθάνονται και λιγότερες λιγούρες μέσα στην ημέρα, ειδικά για γλυκά και η ινσουλίνη και το σάκχαρο τους είναι σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Οι ερευνητές προκειμένου να φτάσουν στα συγκεκριμένα συμπεράσματα, αξιολόγησαν 16 άνδρες που έτρωγαν είτε ένα πλούσιο πρωινό και ελαφρύ βραδινό ή το αντίστροφο. Στη συνέχεια, μέτρησαν πώς λειτουργούσε ο μεταβολισμός τους, τα επίπεδα της γλυκόζης τους, καθώς και αν πεινούσαν ήθελαν γλυκό. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι κατά μέσο όρο ο μεταβολισμός τους λειτουργούσε 2,5 φορές περισσότερο μετά από ένα πλούσιο πρωινό, παρά μετά από ένα πλούσιο βραδινό. Επίσης, ένα πρωινό πολλών θερμίδων συνδέεται με μικρότερη πείνα και λαχτάρα για γλυκά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χαμηλότερα ήταν και τα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης μετά από ένα καλό πρωινό.

πρωινό με μπέικον στο κρεβάτι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις