Κυρώσεις ΗΠΑ σε Τουρκία: Επίθεση Πομπέο στη Ρωσία

ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις ΗΠΑ σε Τουρκία: Επίθεση Πομπέο στη Ρωσία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κυρώσεις ΗΠΑ σε Τουρκία: Μετά την Τουρκία, στο στόχαστρο του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ μπήκε και η Ρωσία για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

15.12.2020 | 17:42

Κυρώσεις ΗΠΑ σε Τουρκία: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο απάντησε σκληρά την Τρίτη στα σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην περιοχή της Μεσογείου, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία υπονομεύει τη σταθερότητα στη Συρία, τη Λιβύη και σε άλλες χώρες. «Όλες αυτές οι ενέργειες δείχνουν ξεκάθαρα ότι αν κάποιος παίζει πολιτικά παιχνίδια και προσπαθεί να εμποδίσει την πρόοδο σε περιφερειακά ζητήματα, είναι η Ρωσία, η οποία ενεργεί μόνο για να προωθήσει τα συμφέροντά της εις βάρος ολόκληρης της περιοχής», δήλωσε ο Πομπέο το απόγευμα της Τρίτης.

Το Κρεμλίνο, όπως ήταν αναμενόμενο, στήριξε από την πρώτη στιγμή την Τουρκία  σχετικά με τις κυρώσεις που τις επιβλήθησαν από τις ΗΠΑ για τους S-400. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της Τουρκίας για την αγορά των ρωσικών συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία είναι παράνομες και επιδεικνύουν αλαζονεία προς το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά και απόκτηση των S-400, μέτρα που στοχεύουν τη Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών, τον πρόεδρό της και τρεις υπαλλήλους, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Δείτε ακόμη
«Μη επανδρωμένο. Αδίστακτο»: Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό παρουσιάζει το «Ulaq»
“Κλείδωσε” η ημερομηνία – Η ΕΕ εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer, ενθουσιασμός στις αγορές
Οργισμένη αντίδραση Ακάρ για τις αμερικανικές κυρώσεις
Φρίκη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αποκεφάλισαν ηλικιωμένους Αρμένιους
Η Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ μετά τις κυρώσεις – Ικανοποίηση στην Αθήνα, έσπευσε προς στήριξη η Μόσχα
Exit mobile version