Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη ΜΕΘ κορονοϊός: Διασωληνώθηκε ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη ΜΕΘ κορονοϊός: Διασωληνώθηκε ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη ΜΕΘ κορονοϊός: Μια αρνητική είδηση ήρθε από το Ιπποκράτειο Νοκοσομείο της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη ΜΕΘ κορονοϊός: Μια αρνητική είδηση ήρθε από το Ιπποκράτειο Νοκοσομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο καρδιολόγος του ΑΠΘ. Ο Βασίλης Βασιλάκος ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αρχικώς η κατάστασή του ήταν σταθερή ωστόσο τις τελευταίες μέρες αυτή επιβαρύνθηκε με απότελεσμα να εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ο καρδιολόγος του ΑΠΘ είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του μέσα από την κλινική Covid όπου νοσηλευόνταν. Ο ίδιος είχε μιλήσει στο Mega και στην εκπομπή Live News για την κατάσταση της υγείας του και είπε ότι είχε τα κλασικά συμπτώματα για επτά ημέρες, ενώ την 8η επιδεινώθηκε σημαντικά η κατάστασή του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να λάβει οξυγόνο.

Ο κ. Βασιλικός υποστήριζε σε εκείνη την συνέντευξη ότι θα παραμείνει για περίπου μια εβδομάδα ακόμα για νοσηλεία, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που έχασε συναδέλφους του από κορονοϊό. «Είχα τρομερή δύσπνοια, αλλά δεν είχα κόπωση, ενώ επίσης έχω την γεύση μου και την οσμή μου» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε για τις δυσκολίες που έχουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες Covid.

«Το πρόβλημα είναι η νοσηλεία των ασθενών, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες νοσηλεύτριες» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι τελειόφοιτοι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών. Εδώ και πέντε ημέρες ο κύριος Βασιλικός δεν ανταποκρίθηκε όπως αναμενόταν στη θεραπεία του και εδώ και πέντε ημέρες δίνει τη μάχη για τη ζωή στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις