Ληστεία στο Χαλάνδρι: Ο απόλυτος τρόμος για οικογένεια

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία στο Χαλάνδρι: Ο απόλυτος τρόμος για οικογένεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ληστεία στο Χαλάνδρι: Η γυναίκα τους είπε ότι στην τσάντα της είχε 8.000 ευρώ για μία ώρα ανάγκης. Οι δράστες τα πήραν, ενώ ξήλωσαν και ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο, σύμφωνα με το θύμα, ήταν άδειο

15.12.2020 | 10:05

Ληστεία στο Χαλάνδρι: Στιγμές τρόμου βίωσε στα χέρια κακοποιών μια οικογένεια στο Χαλάνδρι. Τέσσερις κουκουλοφόροι μπούκαραν στην οικία της οδού Φιλικής Εταιρείας λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας αφού έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα. Στη συνέχεια μπήκαν μέσα, ανέβηκαν στον 1ο όροφο όπου βρίσκονται τα τρία υπνοδωμάτια όπου κοιμόντουσαν η 70χρονη ιδιοκτήτρια, ο σύζυγος και η κόρη τους και αφού κατέβασαν την ηλικιωμένη στο ισόγειο της ζητούσαν να τους δώσει επίμονα χρήματα και κοσμήματα για να μην της κάνουν κακό. Μάλιστα για να την πιέσουν, ανέβηκαν στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η κόρη της και την έσυραν από τα μαλλιά στο ισόγειο.

Η γυναίκα τους υπέδειξε μια τσάντα που περιείχε 8.000 ευρώ ενώ τους έδωσε και κοσμήματα. Όμως οι ληστές με τις κουκούλες ήθελαν και άλλα. Τότε η 70χρονη τους είπε ότι στο υπόγειο του σπιτιού υπάρχει χρηματοκιβώτιο όμως έχει χάσει τα κλειδιά. Οι δράστες, το ξήλωσαν και φεύγοντας το πήραν μαζί τους. Ωστόσο όπως κατέθεσε η γυναίκα ήταν άτυχοι καθώς το χρηματοκιβώτιο ήταν άδειο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όση ώρα οι κουκουλοφόροι με τις βαριοπούλες αλώνιζαν και έκαναν πλιάτσικο στο σπίτι, ο σύζυγος που κοιμόταν στο τρίτο υπνοδωμάτιο, δεν κατάλαβε το παραμικρό.

Ληστεία στο Παγκράτι: Ο επιχειρηματίας μιλά για όσα έζησε στα “χέρια” των Αφγανών

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι περιγράφει στην κάμερα του MEGA ο γνωστός επιχειρηματίας της Μυκόνου.
«Προσπαθούσα να βρω λύσεις για να επιζήσω. Κρατούσαν μαχαίρια, πιστόλια, ρόπαλα γκλομπ τα πάντα» λέει ο επιχειρηματίας. Για τρεις ολόκληρες ώρες οι κακοποιοί τον κρατούσαν δεμένο και φιμωμένο σε μια καρεκλά προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Οι κακοποιοί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας έκοψαν τα κάγκελα του ισόγειου διαμερίσματος και εισέβαλαν στην πολυκατοικία. Τρείς ημέρες μετά επέστρεψαν και μπήκαν στο σπίτι του επιχειρηματία από την Μύκονο βασανίζοντας τον για τρεις ολόκληρες ώρες αρπάζοντας ότι πολύτιμο υπήρχε μέσα στο διαμέρισμα

«Ενώ βρισκόμουν στο σπίτι και κοιμόμουνα μπήκαν με βαριοπούλα μέσα 3 άτομα και ψάξανε όλο το σπίτι και πήραν ότι βρήκαν τα πάντα» σημειώνει ο ίδιος. Το σπίτι του επιχειρηματία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Σπασμένη πόρτα και αντικείμενα πεταμένα στο πάτωμα. Οι δράστες έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα του ενώ για αρκετή ώρα έμπαιναν και έβγαιναν από το σπίτι μεταφέροντας τα κλοπιμαία στο όχημα τους.

Σε βίντεο από κάμερες ασφάλειας της περιοχής έχει καταγραφεί ο ένας από τους τρεις δράστες να κουβαλά μια τηλεόραση. Μάλιστα τη στιγμή που διαπιστώνει πως δεν χωρά μέσα στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία ανενόχλητος περπατά με την τηλεόραση στη μέση του δρόμου μέχρι να φτάσει στο όχημα της συμμορίας. Ο ένας από τους τρεις δράστες διέφυγε από την περιοχή με το όχημα του επιχειρηματία.

Λίγο αργότερα το θύμα κατάφερε να λυθεί μόνο του και να ειδοποιήσει την Άμεση Δράση. Οι Αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το κλεμμένο όχημα του επιχειρηματία στην Ομόνοια και μετά από καταδίωξη το ακινητοποίησαν και πέρασαν χειροπέδες στον έναν από τους τρεις αλλοδαπούς δράστες ενώ οι άλλοι 2 συνεργοί του καταζητούνται.

Exit mobile version