Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιαουρτώστε μας!
ΕΛΛΑΔΑ

Γιαουρτώστε μας!

Πόσο καλά γνωρίζετε το… γιαούρτι; Μπορείτε να το απολαύσετε ως συστατικό σε κάποιο εξαίσιο πιάτο, ή το προτιμάτε στο κεσεδάκι; Αν μας αποκαλύψετε την αγαπημένη σας… γιαουρτωμένη συνταγή, θα κοσμεί μαζί με το όνομά σας το εορταστικό φύλλο της AlphaFree Press στις 19 Δεκεμβρίου! Βγάλτε τις σημειώσεις από το συρτάρι της κουζίνας, μοιραστείτε μαζί μας […]

Πόσο καλά γνωρίζετε το… γιαούρτι; Μπορείτε να το απολαύσετε ως συστατικό σε κάποιο εξαίσιο πιάτο, ή το προτιμάτε στο κεσεδάκι; Αν μας αποκαλύψετε την αγαπημένη σας… γιαουρτωμένη συνταγή, θα κοσμεί μαζί με το όνομά σας το εορταστικό φύλλο της AlphaFree Press στις 19 Δεκεμβρίου!

Βγάλτε τις σημειώσεις από το συρτάρι της κουζίνας, μοιραστείτε μαζί μας την πιο ωραία συνταγή με γιαούρτι για το χριστουγεννιάτικο, διαφορετικό φετινό τραπέζι και θα είστε ένας από τους πέντε που θα δείτε τα “μυστικά” σας στην εφημερίδα μας!

Η Alpha freepress καλεί τους αναγνώστες της να στείλουν τις δικές τους συνταγές με γιαούρτι για τα εδέσματα που θα συμπληρώσουν το εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο. Τυροπιτάκια με γιαούρτι, παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, σως γιαουρτιού ή οτιδήποτε άλλο κάνει τον ουρανίσκο σας να… κελαηδάει είναι ευπρόσδεκτο. Οι πέντε καλύτερες συνταγές θα δημοσιευθούν επωνύμως στην έντυπη έκδοση του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου 2020. Αποστολή στο info@alphafreepress μέχρι Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. 

Η καραντίνα, έδωσε την ευκαιρία στους επίδοξους chef να δημιουργήσουν στην κουζίνα, με τα social media να γεμίζουν με… μυρωδιές και γεύσεις, κάνοντας μας να ξεχνάμε τις δύσκολες στιγμές. Κατσαρόλες, ταψάκια και τηγάνια έχουν μήνες τώρα την τιμητική τους, οι συνταγές μεταξύ φίλων «δίνουν και παίρνουν» μέσω διαδικτύου. Πιάτα, σαλάτες, γλυκά έχουν «δυναμική» παρουσία στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, αποδεικνύοντας πως η μαγειρική μπήκε σε πρώτο πλάνο.

Οι νοικοκυρές δοκίμασαν εναλλακτικές, “πετώντας” μια και καλή κάθε τι ανθυγιεινό, σε μια περίοδο που η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Το γιαούρτι, μας παρέχει σχεδόν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας, ενώ μόνο ένα φλιτζάνι καλύπτει το 49% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης ασβεστίου!

Γιαούρτι: Μια ‘χρυσή’ τροφή

Η κατανάλωση γιαουρτιού σε τακτική βάση μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης νοσημάτων.

Η υψηλή περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνες σε συνδυασμό με το ασβέστιο που περιέχει συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων των ορμονών, μείωσης της όρεξης, ενώ συνδέεται με το χαμηλότερο σωματικό βάρος, το ποσοστό σωματικού λίπους και την περιφέρεια της μέσης.

Μπορεί να το απολαμβάνουμε ως σνακ μαζί με ξηρούς καρπούς και μέλι, μπορεί να αποτελεί μέρος του διάσημου και αγαπημένου τζατζικιού, μπορεί να το τρώμε με φρούτα εποχής. Εκτός από την ιδιότητά του όμως ως γρήγορου και πάρα πολύ θρεπτικού γεύματος, το γιαούρτι ταιριάζει με πάρα πολλές συνταγές της κουζίνας μας, άλλοτε αλμυρές, άλλοτε γλυκές, κάποιες πιο παραδοσιακές και κάποιες πιο σύγχρονες. Σίγουρα, όμως, όλες πεντανόστιμες!

Θα είναι η δική “γιαουρτοσυνταγή” μία από τις 5 που θα δημοσιευτεί επωνύμως στην έντυπη έκδοση του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου 2020;

Στείλε μας στο info@alphafreepress μέχρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Καλή Τύχη, καλά Χριστούγεννα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις