Εκκλησίες Χριστούγεννα: Ικανοποίηση από την Ιερά Σύνοδο

ΕΛΛΑΔΑ

Εκκλησίες Χριστούγεννα: Ικανοποίηση από την Ιερά Σύνοδο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Εκκλησίες Χριστούγεννα: Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε μια μεγάλη αντίδραση από τους ιερείς σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τις μέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

15.12.2020 | 18:06

Εκκλησίες Χριστούγεννα: Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε μια μεγάλη αντίδραση από τους ιερείς σχετικά με τη λειτουργία των εκκλησιών τις μέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Αρκετοί υποστήριζαν ότι παρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού, οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν. Τελικά ύστερα από διασκέψεις, ανακοινώθηκε σήμερα το ΦΕΚ που εντός των άλλων αναφέρεται και στον εκκλησιασμό.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ ανοιχτές θα είναι οι Εκκλησίες και την Πρωτοχρονιά εκτός από ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Αυξάνεται και ο αριθμός πιστών, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού. Σημαντικός παράγοντας για να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία έπαιξε και η συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον αρχιεπίσκοπο πράγμα που καταγράφηκε και στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που αναγνωρίζει την υπεύθυνη στάση της Πολιτείας. Παράλληλα, τονίζεται ότι η εκκλησία αντιλήφθηκε από την αρχή τη σημασία των μέτρων για τη δημόσια υγεία… «γι’ αυτό υπέμενε καρτερικά την απαγόρευση προσέλευσης πιστών στους ναούς».

Η νέα «βελτιωμένη πρόταση» της Πολιτείας για το άνοιγμα των ναών τα Χριστούγεννα, όπως αποτυπώθηκε σε ΚΥΑ, βρίσκει σύμφωνη την ΔΙΣ, η οποία συναινεί στην απόφασης της Πολιτείας και ζητεί από τους πιστούς αλλά και τους ιερείς να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Δείτε ακόμη

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού στο διάστημα των εορτών -Οι 4 εξαιρέσεις
Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ
«Καμπανάκι» από το ΑΠΘ για αυστηρή τήρηση των μέτρων στις γιορτές
Exit mobile version