Σούπερ Λιγκ – δωροδοκία: Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – δωροδοκία: Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Σούπερ Λιγκ - δωροδοκία: Στριμώχνει στα σχοινιά τον Σιαμπάνη - Επιστολές του Αρη και του παικτη στην ΕΠΟ για ενημέρωση - Αντίδραση Ολυμπιακού

15.12.2020 | 20:06

Σούπερ Λιγκδωροδοκία: Οχι απλά δεν “κάθεται” η υπόθεση δωροδοκίας του Σιαμπάνη, αλλά ο ίδιος ο ΠΑΟΚ τη συντηρεί ψηλά στην επικαιρότητα. Οι διοικούντες τον δικέφαλο αισθάνονται θιγμένοι για λόγους εντυπωσιασμού και πέρασαν στην αντίθεση κινούμενοι εντός νομιμότητας. Ειδικότερα, ο δικέφαλος εξέδωσε ανακοίνωση και ζητά να φτάσει η υπόθεση ως τέλους. Ζητά να μάθει πως, ως τι και από ποιους ενημερώθηκε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακου Καραπαπάς. Και τραβώντας το δρόμο της νομιμότητας βάζει στα σχοινιά τον τερματοφύλακα του Αρη, ζητώντας τον διετή αποκλεισμό του! Αυτό διότι δεν προέβη στην καταγγελία στις αρχές εντός 48 ωρών!

Επιπλέον, στην ανακοίνωση του ΠΑΟΚ αναφέρονται εμμέσως, πλην σαφέστατα, σχέσεις του Σιαμπάνη με τον Ολυμπιακό. Στην υπόθεση, δε, εμπλέκουν και τον υφυπουργό Αυγενάκη, σημειώνοντας πως “οι ποινές για δήθεν απόπειρα δωροδοκίας που επιχείρησαν να στήσουν είναι βαρύτατες”. Και πως “ο Αυγενάκης δεν αρκεί για τα δικαιολογήσουν όλα αυτά”.

Σούπερ Λιγκ – δωροδοκία: Η ανακοινωση του ΠΑΟΚ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, πως ακόμη και μετά τις άτακτες υποχωρήσεις των εμπλεκομένων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιθυμεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η έρευνα μετά τις καταγγελίες του Κώστα Καραπαπά. Περιμένουμε από τη διαδικασία να γίνουμε σοφότεροι, όταν λογικά ο καταγγέλων δώσει τα ΔΥΟ ονόματα- όπως ο ίδιος είπε- των ανθρώπων που προσέγγισαν τον Μάριο Σιαμπάνη”…

…“Περιμένουμε να μάθουμε πώς έμαθε ο ίδιος ο Κώστας Καραπαπάς το περιστατικό. Ήταν παρών; Τον ενημέρωσε ο ίδιος ο Σιαμπάνης; Ως τι τον ενημέρωσε; Έχουν φιλικές επαφές; Τις είχαν και πριν το Άρης-ΟΣΦΠ όταν ακούστηκαν φήμες και έγιναν δηλώσεις περί περιπάτων; Περιμένουμε να επιβληθεί η ποινή που προβλέπεται σε ποδοσφαιριστή που προσεγγίζεται για δωροδοκία και δεν το καταθέτει εντός 48 ωρών. Για το θέμα θα προσφύγουμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας που είναι υποχρεωμένη πλέον βάσει του Κώδικα Δεοντολογίας (άρθρο 30) να αποκλείσει τον ποδοσφαιριστή Μάριο Σιαμπάνη από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα για 2 χρόνια”.

…“Περιμένουμε να δούμε πώς θα υπερασπιστεί τον Μάριο Σιαμπάνη η πληρεξούσια δικηγόρος του, αδερφή της γενικής διευθύντριας του Ολυμπιακού, Λίνας Σουλούκου. Υπάρχουν σχετικά mail άλλωστε στα οποία αναφέρεται πως είναι εντολέας του και τα οποία είναι στη διάθεση της εισαγγελίας. Άλλωστε, ακόμη κι αν δεν κληθούμε, θα πάμε αυτοβούλως και έχουμε πλέον πάρα πολλά να καταθέσουμε. Περιμένουμε, τέλος, να δούμε μέσω ποιάς επιτροπής θα προσπαθήσουν να διαφύγουν τώρα αυτοί που στήνουν σκευωρίες εναντίον του ΠΑΟΚ και πώς θα δικαιολογήσουν, σε όλα τα εγχώρια και διεθνή όργανα, τη στημένη απόπειρα δωροδοκίας που επιχείρησαν να στήσουν. Οι ποινές είναι βαρύτατες και ο Αυγενάκης δεν αρκεί. Κάποια στιγμή οι λάκοι φιλοξενούν εκείνους που τους σκάβουν. Είμαστε ακόμη στην αρχή”.

Σούπερ Λιγκ – δωροδοκία: Επιστολή στην ΕΠΟ ο Σιαμπάνης

Άμεση ήταν η αντίδραση της πλευράς Σιαμπάνη στις αιτιάσεις ΠΑΟΚ. Ο γκολκίπερ του Αρη απηύθυνε επιστολή στην ΕΠΟ και την Σούπερ Λιγκ, ώστε να ενημερώσει επίσημα για την καταγγελλόμενη προσπάθεια δωροδοκίας του. Με σκοπό να τηρήσει -έστω εκπρόθεσμα- τη νομιμότητα των 48 ωρών που εστιάζει και ο, έχων έννομο συμφέρον, ΠΑΟΚ. Εκεί, ο Σιαμοάνης υπογραμμίζει πως είναι εξ αρχής γνώστης ο επίσημος Αρης. Αλλά και πως έχει ήδη καταθέσει στην Αθλητική Βια για το εν λόγω περιστατικό. Αυτή θα είναι προφανώς και η υπερασπιστική του οδός, ότι είχε ενημερώσει ομάδα και Αθλητική Βία. Αντίστοιχη επιστολή θα στείλει κι η ΠΑΕ Αρης πτρος τους φορείς, αφού πλεον η υπόθεση όπως φαίνεται θα κριθεί στο νομικό τερέν!

Αναλυτικά η επιστολή του Σιαμπάνη: “Όπως γνωρίζετε ήδη, καθώς έχει λάβει το φως της δημοσιότητας το γεγονός, ότι κατέθεσα στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της ασφάλειας της Θεσσαλονίκης, για το πρωτοφανές στη νεαρή καριέρα μου, περιστατικό, που υπέστη πριν από το παιχνίδι Άρης – ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής, και για το οποίο ενημέρωσα αμέσως την ομάδα μου, όταν πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων έδωσα στις αρμόδιες αρχές, προσπάθησαν να με δωροδοκήσουν προκειμένου να έχω μειωμένη απόδοση, στον αγώνα που έλαβε χώρα την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, μεταξύ Άρης – ΠΑΟΚ. Προς γνώση και για τις δικές σας νόμιμες ενέργειες”.

Σούπερ Λιγκ – δωροδοκία: Σειρά πήρε ο Αρης

Ακολούθως της ανακοίνωσης και καταγγελίας ΠΑΟΚ αλλά και της επιστολής Σιαμπάνη, ο Αρης με τη σειρά του απέστειλε επιστολή στην ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ. Η “κίτρινη” ΠΑΕ επιχειρεί να καλύψει τον παίκτη για την καταγγελλόμενη καθυστέρηση: “Αξιότιμοι Κύριοι,
Σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες και έχουν λάβει ήδη το φως της δημοσιότητας, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσημα, ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Μάριος Σιαμπάνης μας ενημέρωσε άμεσα για το «περιστατικό που υπέστη πριν από το παιχνίδι ΑΡΗΣ  – ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής, όταν πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων έδωσε πλέον και στις αρμόδιες αρχές, προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν προκειμένου να έχει μειωμένη αγωνιστική απόδοση στον αγώνα που θα γινόταν την Κυριακή στις 13 Δεκεμβρίου 2020 μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ομάδας μας.
Προς γνώση και για τις δικές σας τυχόν νόμιμες ενέργειες”.

Σούπερ Λιγκ – δωροδοκία: Ο Ολυμπιακός

Από το χαρτοπόλεμο, φυσικά, δεν απείχε ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” στέκονται στις διαρροές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο των καταθέσεων. Δεν ερμηνεύεται η υπόθεση, ούτε και οι προθέσεις ένθεν κακείθεν, αλλά μιλά για υστερίες και προσπάθεια αποπροσανατολισμού εκ μέρους δικεφάλου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση των Ερυθρόλευκων: “Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας με την ΠΑΕ Ξάνθη, μιλούσε για σκευωρίες, χώριζε την Ελλάδα στα δύο και σκόρπιζε ύβρεις και απειλές χωρίς να απαντά επί της ουσίας. Τώρα, που ένα νέο σκάνδαλο κακουργηματικής δωροδοκίας πριν από ένα μεγάλο ντέρμπι ξεσπά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πάλι μιλά για σκευωρίες επιλέγοντας την υστερία και τον αποπροσανατολισμό του φίλαθλου κόσμου με λάσπη στον ανεμιστήρα”…

…“Για μια ακόμα φορά αποφεύγει να μιλήσει για την ουσία του ζητήματος και για τους ανθρώπους από το περιβάλλον της που μετέφεραν τεράστια ποσά σε σακούλες με σκοπό να δωροδοκήσουν και να εκφοβίσουν ποδοσφαιριστή (ή ποδοσφαιριστές) του Άρη. Αντί αυτού η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιλέγει να επιτίθεται με τρόπο χυδαίο, στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, στα στελέχη του, στους συγγενείς τους, ακόμα και σε ομάδες εκτός Ελλάδος. Για την κακουργηματική δωροδοκία που συνταράσσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως δεν έχει πει απολύτως τίποτα. Οι καταγγελίες έχουν ονόματα και διευθύνσεις, τόπους και ώρες. Και πλέον όλα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης”.

Σούπερ Λιγκ – δωροδοκία: “Η κατάθεση σε live αναμετάδοση”

…“Καλούμε τους συμμετέχοντες στην έρευνα να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των στιγμών και περιμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ξεκινήσουν άμεσα έρευνα για το πως ενώ το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης κατέθετε στην Διεύθυνση Καταπολέμησης της Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης ενώπιον του προϊσταμένου της κ. Κώστα Χρυσόπουλου, υπήρχε LIVE αναμετάδοση στην εκπομπή «Δίκη στο Open», σε κανάλι που ανήκει στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, παραβιάζοντας έτσι ευθέως το απόρρητο της εν λόγω κατάθεσης και διαδικασίας”…

…“Με σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και μαζί με όλο τον φίλαθλο κόσμο περιμένουμε να βγουν όλα στο φως, από ανθρώπους με «καθαρά» χέρια που θα τιμωρήσουν τους ενόχους και θα τους αποβάλλουν από το Ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Σούπερ Λιγκ – δωροδοκία: Στην επιτροπή δεοντολογιας

Εν κατακλείδι, η υπόθεση θα συνεχιστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου στάλθηκαν και οι καταγγελίες Καραπαπά, αλλά και η αντεπίθεση ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, αποφάσισε να στείλει τις καταγγελίες πακέτο στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ! Οι αρμόδιοι τώρα καλούνται να ελέγχουν διεξοδικά κάθε πτυχή της υπόθεσης πριν πάρουν την απόφαση για το αν θα θέσει τις υποθέσεις στο αρχείο ή αν θα τις στείλει σε ακρόαση στο δικαστικό.

Δείτε ακόμη:

Ο Αστέρας Τρίπολης μια κλάση ανώτερος, άνετα 2-0 τον Ατρόμητο
Εχουν βγει μαχαίρια στο μπάσκετ, “καυτή” ανακοίνωση της ομοσπονδίας
Δωροδοκία ή μη, νέα ασέλγεια στο “πτώμα” του ελληνικού ποδοσφαίρου
Exit mobile version