Νέα Υόρκη lockdown: Τι φέρνει η έκρηξη κρουσμάτων

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη lockdown: Τι φέρνει η έκρηξη κρουσμάτων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Νέα Υόρκη lockdown: Όπως ανακοίνωσε ο Άντριου Μαρκ Κουόμο, κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να υπάρξει νέο lockdown.

14.12.2020 | 18:48

Νέα Υόρκη lockdown: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν σήμερα τους εμβολιασμούς μετά την έκτακτη χορήγηση από τη FDA. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν με τις ΗΠΑ να έχουν αυξημένα κρούσματα. Μάλιστα οι πρώτες δόσεις ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη. Το αισιόδοξο αυτό γεγονός ήρθε να σκεπάσει η είδηση ότι η Νέα Υόρκη πάει για καθολικό lockdown.

Όπως ανακοίνωσε ο Άντριου Μαρκ Κουόμο, κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να υπάρξει νέο lockdown.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί

Στη Νέα Υόρκη χορηγήθηκαν οι πρώτες δόσεις. Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Τις πρώτες δόσεις έλαβαν υγειονομικοί της πρώτης γραμμής. Την τύχη να είναι πρώτη είχε η Σάρα Λίντσεϊ, νοσοκόμα στην εντατική του νοσοκομείου, η οποία χειροκροτήθηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας Άντριου Γκουόμο, ο οποίος παρακολουθούσε το γεγονός ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης. «Δεν είναι διαφορετικό από τη λήψη οποιουδήποτε άλλου εμβολίου», σχολίασε η Λίντσεϊ.

«Νιώθω αισιόδοξη σήμερα, ανακουφισμένη. Νιώθω ότι έρχεται η θεραπεία. Ελπίζω να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας πολύ επώδυνης περιόδου στην ιστορία μας. Θέλω να υποστηρίζω την εμπιστοσύνη του κοινού ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές» πρόσθεσε.

Οι τρόφιμοι των γηροκομείων, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον Covid-19, έχουν επίσης προτεραιότητα και αναμένεται να αρχίσουν να εμβολιάζονται την επόμενη εβδομάδα. Εντούτους, όπως σημειώνουν οι New York Times, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, όμως, δεν θα εμβολιαστεί πριν από την Άνοιξη.

Exit mobile version