Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο κορονοϊού Μπουρλά: «Δεν θα πάρω την σειρά κανενός»
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο κορονοϊού Μπουρλά: «Δεν θα πάρω την σειρά κανενός»

Εμβόλιο κορονοϊού Μπουρλά: Ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο Έλληνας που έγινε γνωστός για το εμβόλιο της Pfizer ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μίλησε στο CNBC για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού αλλά και για το πότε θα εμβολιαστεί ο ίδιος.

Εμβόλιο κορονοϊού Μπουρλά: Ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο Έλληνας που έγινε γνωστός για το εμβόλιο της Pfizer ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μίλησε στο CNBC για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού αλλά και για το πότε θα εμβολιαστεί ο ίδιος. Όπως αποκάλυψε, δεν έχει κάνει το εμβόλιο της εταιρείας – και πρόσθεσε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε τα υπόλοιπα ανώτατα στελέχη δεν πρόκειται να προσπαθήσουν να προηγηθούν , σε σχέση με όσους το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Οι δηλώσεις Μπουρλά έγιναν λίγο πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC: προηγούνται οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι που ζουν σε κέντρα φροντίδας.

Ο ίδιος ο Μπουρλά ανέφερε ότι δεν είναι ο ίδιος υγειονομικός στην πρώτη γραμμή, είναι μόλις 59 ετών και με σχετικά καλή υγεία, οπότε θεωρεί ότι θα ήταν απαράδεκτο να κάνει το εμβόλιο πριν από αλλους ανθρώπους, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Παράλληλα,ο κ. Μπουρλά, οποίος είχε συναντηθεί στα τέλη Αυγούστου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και προανήγγειλε μία επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, προσπάθησε να πείσει τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο – εμπιστευθείτε την επιστήμη, ανέφερε χαρακτηριστικά – για να προσθέσει ότι «πρόκειται για ένα εμβόλιο που φτιάχθηκε στο φως της μέρας, με όλα τα στοιχεία για αυτό να αποθηκεύονται σε έναν server».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις