Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

06

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ελληνοτουρκικά νέα – Ερντογάν: Ο σύμβουλος του “σουλτάνου” απειλεί τους πάντες
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνοτουρκικά νέα – Ερντογάν: Ο σύμβουλος του “σουλτάνου” απειλεί τους πάντες

Ελληνοτουρκικά νέα - Ερντογάν: Μπορούμε επίσης να κλείσουμε τις στρατιωτικές μας βάσεις για τα αμερικανικά στρατεύματα. Αφήστε τους Αμερικανούς να πάρουν το ραντάρ τους.

Ελληνοτουρκικά νέα – Ερντογάν: Απειλητικές κραυγές κατά της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε Κρήτη και Αλεξανδρούπολη από τον Μεσούτ Χακκί Τζασίν, σύμβουλο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής. Στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο Τζασίν αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ, απειλώντας με «λουκέτο» τις αμερικανικές βάσεις που λειτουργούν σε τουρκικό έδαφος και κλείσιμο των Στενών για τα αμερικανικά πλοία. «Μπορούμε επίσης να κλείσουμε τις στρατιωτικές μας βάσεις για τα αμερικανικά στρατεύματα. Αφήστε τους Αμερικανούς να πάρουν το ραντάρ τους.

Άλλωστε αυτό το ραντάρ δεν δουλεύει για μας. Όπως και την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Το Ιντσιρλίκ δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν στον ψυχρό πόλεμο. Ωστόσο πρέπει να πω το εξής : Για ποιο λόγο να προστατεύουμε τους Αμερικανούς στο Ιντσιρλίκ αφού οι ΗΠΑ ήδη πήραν πίσω τους patriot από την Τουρκία; Ήδη έχουν μειώσει τα στρατεύματά τους εκεί. Υπάρχουν αμερικάνικες βάσεις στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η Κοντολίζα Ράις είχε δηλώσει πως “Βουλγαρία και Ρουμανία είναι οι καλύτεροι μας φίλοι”. Πώς όμως οι Αμερικανοί θα φέρουν τα πλοία τους όταν τα τουρκικά στενά κλείσουν ;»

Aναφέρθηκε δε και στην αμερικανική παρουσία σε Κρήτη και Αλεξανδρούπολη, απειλώντας πως με δύο τάγματα «θα μάθουν τους Αμερικάνους να κολυμπάνε στο Αιγαίο». «Σχετικά με την Κρήτη. Το έχω πει 10 φορές παλιότερα για το νησί Κρήτη. Είναι ένα μικρό νησί με μήκος 260 χιλιόμετρα και πλάτος 65. Με την αεράμυνα των ΗΠΑ αναπτυγμένη εκεί δεν μπορούν να ελέγξουν την περιοχή. Ή στην Αλεξανδρούπολη (όπου οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στήσουν ναυτική και αεροπορική βάση). Δύο τάγματα μας θα μπουν εκεί και θα μάθουν στους Αμερικανούς πώς να κολυμπάνε στα νερά του Αιγαίου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις