Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σχολεία άνοιγμα: Σκέψεις να γίνει σε δύο «κύματα»
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία άνοιγμα: Σκέψεις να γίνει σε δύο «κύματα»

Σχολεία άνοιγμα: Ένα από τα στοιχήματα της κυβέρνησης είναι αυτό του ανοίγματος των σχολείων.

Σχολεία άνοιγμα: Ένα από τα στοιχήματα της κυβέρνησης είναι αυτό του ανοίγματος των σχολείων. Οι ειδικοί δεν έδωσαν το ”πράσινο φως” για το άνοιγμα μέσα στο Δεκέμβριο και έτσι η ημερομηνία της επιστροφής των μαθητών στα θρανία μετατέθηκε για το νέο έτος. Βέβαια οι μαθητές κατά τη διάρκεια του lockdown κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση της κυβέρνησης τα σχολεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει επανειλημμένα ότι στόχος είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία το συντομότερο δυνατόν, με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό να ορίζει την 7η Ιανουαρίου ως ημέρα επιστροφής στα σχολεία.

Στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Νίκος Σύψας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα Χριστούγεννα καθώς τον Ιανουάριο «θα ζοριστούμε». Ο κ. Σύψας, σχετικά με τα σχολεία, είπε ότι «στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα Δημοτικά», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει σε δύο «κύματα» η επιστροφή στα θρανία -δηλαδή οι ειδικοί να εισηγηθούν άλλη ημερομηνία για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Ο καθηγητής προσέθεσε πως «αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση τότε θα ανοίξουμε και τα σχολεία».

Πότε θα σταματήσει η τηλεκπαίδευση

Όπως είπαμε, οι μαθητές συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους. Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει την ημερομηνία κατά την οποία θα σταματήσουν τα μαθήματα στα σχολεία για τα Χριστούγεννα.

Σε ενημέρωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020 και πως «η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (σ.σ. τηλεκπαίδευση) συνεχίζεται στα σχολεία μας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις