Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νυχάδικα άνοιγμα: Ενόχληση Γώγου – “Δεν είχαμε συζητήσει γι’ αυτό”
ΕΛΛΑΔΑ

Νυχάδικα άνοιγμα: Ενόχληση Γώγου – “Δεν είχαμε συζητήσει γι’ αυτό”

Νυχάδικα άνοιγμα: Φόβοι για νέα έξαρση κρουσμάτων με το άνοιγμα της αγοράς - Τι λέει ο Χαράλαμπος Γώγος

Νυχάδικα άνοιγμα: Επιφυλακτικός για το άνοιγμα της αγοράς αλλά κάθετος στο ότι η κατάσταση με την πανδημία είναι δύσκολα εμφανίστηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως οι επιδημιολόγοι δεν είχαν συζητήσει για άνοιγμα των κέντρων αισθητικής των άκρων. Παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης των άκρων τελικά με απόφαση της κυβέρνησης από αύριο Τρίτη, θα λειτουργήσουν με βάση τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

“Δεν είχαμε συζητήσει για τα νυχάδικα. Είχαμε συζητήσει για τα κομμωτήρια. Κατ’ αναλογία αν κι αυτά θα μπουν στην ίδια κατηγορία είναι θέμα της πολιτείας να αποφασίσει. Το κύριο είναι ότι δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα με όλα αυτά, θέλει μεγάλη προσοχή, μέτρα πρόληψης”, σημείωσε αναφορικά στο άνοιγμα των κέντρων αισθητικής.

“Δεν τέθηκε θέμα τέτοιο”, υπογράμμισε ξανά ο κ. Γώγος. Οι αποφάσεις της πολιτείας δείχνουν ευάλωτες με αποτέλεσμα να ελοχεύει ο κίνδυνος να ασκηθούν πιέσεις από πολλές πλευρές. Ο καθηγητής, σημείωσε πως “όλες οι κατηγορίες που πλήττονται σίγουρα έχουν κάποιες αντιρρήσεις για τα σημαίνοντα, η στάση πρέπει να είναι σταθερή, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η μικρή ύφεση που υπάρχει και σταθερά συνεχίζεται αυτή πρέπει να τη διατηρήσουμε με μεγάλη προσπάθεια και προσοχή. Αν συμβεί οποιαδήποτε έξαρση τα αποτελέσματα θα είναι δυσβάσταχτα”, τόνισε συγκεκριμένα καθιστώντας σαφές ότι πρέπει τα μέτρα να τηρούνται με ευλάβεια. Τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνουν, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, πως υπάρχει μια στοιχειώδης βελτίωση, κάτι που αποτυπώνεται και στην εικόνα των ειδικών της επιτροπής. “Άρχισε να αχνοφαίνεται μια μείωση στα εξωτερικά ιατρεία που είναι πολύ σημαντικό”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις