Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λήστευαν μοτοσικλέτες: Συνελήφθη 34χρονος, αναζητείται ο συνεργός
ΕΛΛΑΔΑ

Λήστευαν μοτοσικλέτες: Συνελήφθη 34χρονος, αναζητείται ο συνεργός

Λήστευαν μοτοσικλέτες: Ο συλληφθείς είναι ημεδαπός, 34 ετών, και σε βάρος του καθώς και του συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία

Λήστευαν μοτοσικλέτες: Από τις ληστείες, κατευθείαν στο… βαφείο, για αλλαγή χρώματος της μοτοσικλέτας, που είχαν δει αυτόπτες μάρτυρες  και περιέγραφαν στους αστυνομικούς ως μέσο διαφυγής των δραστών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έτσι για καιρό, η ταυτοποίηση των δίτροχων, που είχαν θεαθεί στις ένοπλες ληστείες σε βάρος υποκαταστημάτων ΕΛ.ΤΑ η καταστημάτων ίντερνετ –καφέ, δεν ήταν εύκολη υπόθεση για την Αστυνομία. Όμως, από άλλους δρόμους οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μπήκαν στα ίχνη της συμμορίας των ληστών και με οργανωμένη επιχείρηση προχώρησαν στην Καβάλα στην σύλληψη του ενός εξ αυτών.

Ενώ αναζητείται και ο συνεργός του, η Αστυνομία κάνει γνωστό ότι ήδη έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις ενόπλων ληστειών σε καταστήματα ΕΛ.ΤΑ και ίντερνετ καφέ στις περιοχές των Κουφαλίων και Πρώτης Σερρών και σε ίντερνετ καφέ σε περιοχές ης Καβάλας. Ο συλληφθείς είναι ημεδαπός, 34 ετών, και σε βάρος του καθώς και του συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για Συμμορία, Ληστεία κατά συναυτουργία, Πλαστογραφία και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Από Ιούνιο ως Αύγουστο

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, ο 34χρονος από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών, προέβησαν σε τέσσερις ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. στις περιοχές των Κουφαλίων και Πρώτης Σερρών και σε καταστήματα ίντερνετ – καφέ σε περιοχές της Καβάλας.

Μηχανή Ευρήματα ΕΛΑΣ

Για το τέχνασμα της αλλαγής χρώματος των διτρόχων, λέει η Αστυνομία:

«Οι δράστες για την προσέγγιση και διαφυγή τους κατά την τέλεση των ληστειών χρησιμοποιούσαν δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, στις οποίες άλλαζαν χρώμα προκειμένου να καταστήσουν δυσκολότερη την ταυτοποίησή τους από τις διωκτικές αρχές, καθώς επίσης κράνη και γάντια».

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος εντόπισαν και συνέλαβαν τον 34χρονο στην περιοχή της Καβάλας, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του, σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, καθώς και σε οικία συγγενικού του προσώπου στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες, 21 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 1 κρατική πινακίδα, 4 κινητά τηλέφωνα και 2 συσκευές ενδοεπικοινωνίας (ασύρματοι).

Μηχανή Ευρήματα ΕΛΑΣ Ευρήματα ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις