Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός live: Ζωντανά η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός live: Ζωντανά η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Κορονοϊός live: Συνολικά 558 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Κορονοϊός live: Μειωμένα εμφανίστηκαν για άλλη μία μέρα τα κρούσματα κορονοϊού (μετά τις χθεσινές 693 μολύνσεις), με τη χώρα να διανύει την έκτη εβδομάδα lockdown. Ωστόσο, σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των θανάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σήμερα εντοπίστηκαν 639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125.173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5.126 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35.741 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.475 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Το ποσοστό θετικότητας είναι κάτω από 6%

Τα στοιχεία δείχνουν βραδεία αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορονοϊού, κάτι που είναι ενθαρρυντικό, τόνισε, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας ότι η αποκλιμάκωση θα συνεχιστεί λόγω του lockdown. Ανέφερε επίσης, ότι μειώνεται και το ποσοστό θετικότητας, το οποίο θα ανακοινώνεται κάθε Τετάρτη και πλέον βρίσκεται λίγο κάτω από το 6%.

Μιλώντας για τη Δυτική Αττική, τόνισε ότι υπάρχει έξαρση για αυτό γίνονται περισσότερες δειγματοληψίες και έλεγχοι. “Όταν βλέπουμε να υπάρχει έξαρση κάπου είναι από τη μη τήρηση των μέτρων” πρόσθεσε. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανένα διπλό βιβλίο καταγραφής των κρουσμάτων και πως ο ΕΟΔΥ κάνει ακριβέστατη καταγραφή.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν καθυστερήσει ιδιωτικά εργαστήρια να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και στις περιπτώσεις αυτές ενημερώνεται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Τόνισε, πάντως, ότι το αν καθυστερήσει ένα εργαστήριο να δηλώσει πέντε κρούσματα, αυτό δεν αλλάζει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα διενεργούνται γρήγορα τεστ στο Σύνταγμα, τον Άλιμο και τη Δυτική Αττική.

Δείτε live

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορονοϊό των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας. Ωστόσο, από το Υπουργείο απουσιάζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω προβλήματος με τις φωνητικές χορδές που του επιβάλλει φαρμακευτική αγωγή και αφωνία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις