Έλεγχοι αστυνομίας κορονοϊός: Συνεχίζονται οι παραβάσεις παρά τα μέτρα

ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι αστυνομίας κορονοϊός: Συνεχίζονται οι παραβάσεις παρά τα μέτρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Έλεγχοι αστυνομίας κορονοϊός: Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους την περασμένη βδομάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 55.900 ευρώ.

14.12.2020 | 14:51

Έλεγχοι αστυνομίας κορονοϊός: Παρά τα μέτρα του κορονοϊού και την επιβολή του lockdown τα πρόστιμα από τους ελέγχους της αστυνομίας για τη μη τήρηση των μέτρων παραμένουν σε μεγάλο επίπεδο. Αυτό ίσως δείχνει και την κούραση του κόσμου καθώς βλέπουμε ότι το δεύτερο lockdown δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο.

Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους την περασμένη βδομάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 55.900 ευρώ. Εκ των οποίων 43.900 ευρώ αφορούσαν την μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση τόσο του παράνομου εμπορίου αλλά και την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση

-Κατά το χρονικό διάστημα από 07.12.2020 έως και 13.12.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.573 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο και 11 που αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα.

-Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, έλαβαν χώρα σε Αττική, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία και Κεντρική Μακεδονία.

-Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 55.900 ευρώ, εκ των οποίων 43.900 ευρώ αφορούσαν την μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα και 12.000 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017).

Οι κυριότερες παραβάσεις

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

-Μη χρήση μάσκας

-Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων

-Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

-Μικτό κλιμάκιο ελέγχου Επιθεωρητών της Ε.Α.Δ. και του Σ.ΕΠ.Ε. διενήργησε έλεγχο στην περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Σερρών και επέβαλλε διοικητικά πρόστιμα σε Τράπεζες συνολικού ύψους 2.000€, λόγω μη τήρησης της υποχρέωσης για παρουσία πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού.

-Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε δύο (2) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

-Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε γυμναστήριο για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Κρήτης.

-Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε τσιπουράδικο, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

-Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ (2) πρόστιμα των 3.000€ έκαστο σε μίνι-μάρκετ για πώληση προϊόντων κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Exit mobile version