Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Σήκωναν μετρητά και κοσμήματα από σπίτια στην Ηλεία
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Σήκωναν μετρητά και κοσμήματα από σπίτια στην Ηλεία

Απάτες: Συνελήφθη από την αστυνομία ένα ανδρόγυνο Ρομά και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι προχωρούσαν και σε διαρρήξεις.

Απάτες: Άλλοτε παρίσταναν τους εμπόρους κουβερτών, άλλες φορές τους τεχνικούς της ΔΕΗ, που δήθεν έτρεχαν στα σπίτια να διορθώσουν βλάβες. Ο σκοπός ήταν πάντα ένας. Με αυτές τις ιδιότητες, από τη στιγμή που έπειθαν τα υποψήφια θύματα, να βρεθούν στο εσωτερικό των σπιτιών και είτε να απλώνουν την… πραμάτεια τους είτε να πιάνουν το κατσαβίδι και να… επιδιορθώνουν δήθεν  βλάβες στον ηλεκτρικό πίνακα! Όση ώρα, ωστόσο, βρίσκονταν μέσα, με την πόρτα να την έχουν ανοίξει οι  ίδιοι οι ιδιοκτήτες, άρπαζαν μετρητά και κοσμήματα,  που έβρισκαν σε διάφορα σημεία. Όταν τα θύματα εκδήλωναν με κραυγές την απελπισία τους αντιλαμβανόμενα ότι είχαν πέσει θύματα απάτης, οι δράστες ήταν μακριά. Την ομάδα αυτή των Ρομά, εξαρθρώνει η Ασφάλεια στην Ηλεία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ήδη συνελήφθη ένα ανδρόγυνο, που όταν δεν «έπιαναν» τα προαναφερθέντα κόλπα, προχωρούσε σε διαρρήξεις των  στοχοποιημένων σπιτιών μαζί με ακόμη τρεις συνεργούς, οι οποίοι διαφεύγουν προς στιγμήν. Μάλιστα εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε νοικιασμένο αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του άνδρα εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ηλείας για διακεκριμένες κλοπές. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία,  από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με την σύζυγο του και τρεις ακόμη συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, λειτουργούσαν σε ομάδες, με διαφορετική σύνθεση, ανά περίπτωση και διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές:

Απάτες:Τεχνικοί-«μαϊμού» της ΔΕΗ

Στις 25-11-2020 στη Δάφνη Αμαλιάδας, προσποιούμενοι υπάλληλους της ΔΕΗ και με την μέθοδο της απασχόλησης εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ. Την ίδια ημέρα,  στα Τσίπιανα Ηλείας, παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο παράθυρο οικίας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Δήθεν έμποροι κουβερτών

Στις 8-12-2020 στην Βάλμη Ηλείας, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο, προσέγγισαν μια ηλικιωμένη ημεδαπή και με την μέθοδο της απασχόλησης (έμποροι κουβερτών ) της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ενέχονται και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες, αλλά και για να εντοπισθούν οι τρεις συνεργοί που διαφεύγουν και αναζητούνται.

Δείτε επίσης

Στοιχεία σοκ για την υπόθεση κατασκοπείας: Η στρατολόγηση και η τυφλή πίστη στην Τουρκία
Η σπαρακτική ανάρτηση παθολόγου: “Σώσε με γιατρέ, έχω παιδιά να μεγαλώσω”
Οριστικό: Καμία επέκταση στις ώρες μετακίνησης για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις