Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κίνα κορονοϊός νέα: Εντοπισμός 24 κρουσμάτων – Στο «μικροσκόπιο» τουριστική περιοχή
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα κορονοϊός νέα: Εντοπισμός 24 κρουσμάτων – Στο «μικροσκόπιο» τουριστική περιοχή

Κίνα κορονοϊός νέα: Τα πέντε από τα κρούσματα οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, ενώ τα 19 ήταν «εισαγόμενα»

Κίνα κορονοϊός νέα: 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει να ιχνηλατούν επαφές ύποπτων κρουσμάτων στην επαρχία Χαϊνάν, όπου βρίσκονται ιδιαίτερα δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της ασιατικής χώρας. Όπως έγινε γνωστό τα πέντε από τα κρούσματα οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, ενώ τα 19 ήταν «εισαγόμενα», δηλαδή πρόκειται για περιπτώσεις μόλυνσης που εντοπίζονται στη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων, που το υπουργείο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μειώθηκε στα 14, ενώ 11 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από δομές υγείας, ενώ συνεχίζουν να νοσηλεύονται 306 ασθενείς με την COVID-19, οι έξι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα είναι 4.634 νεκροί επί συνόλου 86.725 κρουσμάτων.

Κινέζος απολυμαίνει δρόμο

Η «Χαβάη της Κίνας»

Δύο τουρίστες που επισκέπτονταν τη Σάνια, στη Χαϊνάν, νότια νησιωτική κινεζική επαρχία, διαπιστώθηκε πως είχαν στενή επαφή με ασυμπτωματικό φορέα στη Σιάν, στη βορειοδυτική Κίνα. Γευμάτισαν μαζί του την Τετάρτη.

Η Χαϊνάν, που ορισμένοι αποκαλούν τη «Χαβάη της Κίνας», επισήμως δεν είχε καταγράψει κανένα κρούσμα του SARS-CoV-2 τους τελευταίους έξι μήνες. Προσελκύει πλήθη πελατών σε εμπορικά κέντρα με αφορολόγητα είδη, ζευγάρια που θέλουν υποτροπικό φόντο στις φωτογραφίες των γάμων τους, σέρφερ που θέλουν να «αναπνέουν ελεύθερα».

Οι δύο τουρίστες και 43 άνθρωποι με τους οποίους είχαν επαφή τέθηκαν σε απομόνωση, ανέφερε η δημοτική αρχή στη Σάνια.

Η περιφέρεια Σιντζιάνγκ, στη δυτική Κίνα, κατέγραψε δύο εξάρσεις των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, αρχικά από τα μέσα Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου, κατόπιν από τα τέλη Οκτωβρίου ως τις αρχές Νοεμβρίου.

Μετά τις διακοπές με την ευκαιρία της κινεζικής εθνικής εορτής τον Οκτώβριο, καταγράφηκαν εξάλλου κρούσματα που οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση στην Τσινγκντάο, στην επαρχία Σαντόνγκ (βόρεια). Τον Νοέμβριο, αναφέρθηκαν σποραδικά κρούσματα στη Σαγκάη, στην Τιαντζίν και στην Εσωτερική Μογγολία. Τον Δεκέμβριο έχουν καταγραφεί τέτοια κρούσματα στις επαρχίας Σετσουάν (νοτιοδυτικά) και Χεϊλονγκτζιάνγκ (βορειοδυτικά).

ζευγάρι κινέζων σε μηχανάκι με μάσκα και ομπρέλα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις