Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα με ποτά “μπόμπες”: Πάνω από 13.000 φιάλες στην αγορά
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα με ποτά “μπόμπες”: Πάνω από 13.000 φιάλες στην αγορά

Κύκλωμα με ποτά "μπόμπες": Λόγω των ισχυόντων περιορισμών εξ αιτίας του κορωνοϊού, τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα και προσάρμοζαν τις κινήσεις τους ακριβώς στο να ξεγελούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Κύκλωμα με ποτά “μπόμπες”: Από τη Βουλγαρία με φορτηγά σε αποθήκες ης Αττικής και από εκεί σε κάβες, μίνι μάρκετ και καταστήματα χονδρικού εμπορίου, στο σε περιοχές του Λεκανοπεδίου και στην Αρκαδία. Για ποτά-«μπόμπες» ο λόγος, με τα οποία, σε χαμηλότερη τιμή από της αγοράς, αλλά με αμφίβολη η τουλάχιστον μη ελεγχθείσα ποιότητα, προμήθευε το δίκτυο, μία οκταμελής συμμορία, τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν μετά από πληροφορίες και επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λόγω των ισχυόντων περιορισμών εξ αιτίας του κορωνοϊού, τα μέλη της οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα και προσάρμοζαν τις κινήσεις τους ακριβώς στο να ξεγελούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Μετέφεραν μικρές ποσότητες αλκοολούχων κάθε φορά, κρυμμένες σε άλλα εμπορεύματα για τα οποία υπήρχαν παραστατικά ενώ πύκνωναν τα δρομολόγια από τη Βουλγαρία για να αυξάνονται οι διαθέσιμες ποσότητες των ποτών που θα πωλούνταν σε αττική και Αρκαδία, όπου είχε «άκρες» η οργάνωση. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, από την  Οικονομική Αστυνομίας,  συνελήφθησαν σε Αττική και Τρίπολη, 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της.

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρεται «τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον περασμένο Ιανουάριο, προέβαιναν στην παράνομη εισαγωγή στη χώρα μας από τη Βουλγαρία αλκοολούχων ποτών, τα οποία αποθήκευαν, επεξεργάζονταν και στη συνέχεια διέθεταν σε κάβες, καταστήματα χονδρικού εμπορίου ποτών και μίνι μάρκετ, σε περιοχές της Αττικής και της Αρκαδίας».

Κύκλωμα με ποτά "μπόμπες" ευρήματα ΕΛΑΣ

Για τους τρόπους διακίνησης των λαθραίων ποτών, αναφέρεται:

«Για τη διακίνηση των ποτών χρησιμοποιούσαν εικονικά παραστατικά, με παραλήπτες ανύπαρκτα πρόσωπα, ανύπαρκτες διευθύνσεις παράδοσης και διαφορετική περιγραφή εμπορευμάτων, ενώ λάμβαναν ειδικά μέτρα, προκειμένου να καθίσταται δυσχερής η αποκάλυψη τους από τις διωκτικές αρχές, όπως:

Επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών ή δια ζώσης, οι τηλεφωνικές τους συνδέσεις ήταν καταχωρημένες σε τρίτα πρόσωπα (ανύπαρκτους αλλοδαπούς), διακινούσαν τα ποτά σε μικρές ποσότητες, με πυκνά δρομολόγια. Δεν χρησιμοποιούνταν τραπεζικό σύστημα, αλλά πληρωμές στο εξωτερικό, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς.

Για τη μεταφορά χρησιμοποιούσαν μεταφορικές εταιρείες, ώστε να μην εντοπίζονται τα λαθρεμπορεύματα, καθώς μεταφέρονταν μαζί με άλλα νόμιμα εμπορεύματα, ενώ αποθήκευαν τα λαθραία ποτά σε χώρους οικιών και όχι σε εμφανείς αποθηκευτικούς χώρους».

Κύκλωμα με ποτά "μπόμπες" ευρήματα ΕΛΑΣ

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

11.725 φιάλες με επικολλημένες ετικέτες επώνυμων εταιριών, τουλάχιστον 10.026 αυτοκόλλητες ετικέτες, 34.490 ευρώ και εργαλείο -πιστόλι θερμού αέρα, μεγάλο αριθμό από ξύστρες, κοπίδια, κόλλες, σφουγγάρια, και 2 φορτηγά. Από τα στοιχεία της έρευνας εκτιμάται ότι οι διακινούμενες ποσότητες αλκοολούχων ποτών ανέρχονται σε 132.416)φιάλες και σύμφωνα με το προσωρινό προσδιορισμό της αρμόδιας τελωνειακής Αρχής οι επιβαρύνσεις από τη διαφυγή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, τελών και χαρτοσήμων, αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 1.300.000 ευρώ.

Κύκλωμα με ποτά "μπόμπες" ευρήματα ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις