Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατασκοπεία Ρόδος: Μουσουλμάνος από τη Θράκη ο ύποπτος – Τι έστελνε στην Τουρκία
ΤΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Κατασκοπεία Ρόδος: Μουσουλμάνος από τη Θράκη ο ύποπτος – Τι έστελνε στην Τουρκία

Κατασκοπεία Ρόδος: Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που εργάζονται ο ένας ως γραμματέας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δεύτερος ως μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Κατασκοπεία Ρόδος: Σοκ προκαλεί το κατασκοπευτικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο, την ώρα που η Ελλάδα δέχεται βάναυσα χτυπήματα από τη γείτονα. Η υπόθεση της κατασκοπείας στη Ρόδο που ερευνά η Αστυνομία και ΕΥΠ είναι γνωστή στους κόλπους της ΕΛΑΣ μήνες τώρα, ενώ έχουν συλληφθεί δύο Έλληνες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, που αντιμετωπίζουν τις βαριές κατηγορίες της κατασκοπείας. Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας ελληνικής καταγωγής γραμματέας στο Τουρκικό προξενείο της Ρόδου, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε στρατολογήσει έναν 35χρονο Έλληνα μουσουλμάνο από τη Θράκη. Ο 35χρονος εργαζόταν σε πλοίο που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Η αποστολή του σύμφωνα με τις οδηγίες του διπλωμάτη ήταν να φωτογραφίζει τα πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στο νησί, τις κινήσεις της φρουράς και το στρατόπεδο που υπάρχει στο νησί.

Ο 35χρονος όταν συνελήφθη αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, όμως στη συνέχεια αποκάλυψε με λεπτομέρειες πώς δρούσε το κύκλωμα, τι οδηγίες είχε και τι προηγήθηκε τις σύλληψής του. Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ καθώς είναι η πρώτη φορά που οι διπλωματικές υπηρεσίες της γειτονικής χώρας εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκοπείας, ενώ πρόβλημα είναι και η ελληνική υπηκοότητα των συλληφθέντων.

Κατασκοπεία Ρόδος: Ψάχνουν ποιοι είναι “από πίσω”

Μένει να διευκρινιστεί πώς και για λογαριασμό ποιον “δούλευε” ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, τι ακριβώς έχει παραδώσει μέχρι στιγμής ο 35χρονος στον γραμματέα και αν υπάρχουν και άλλοι που συμμετείχαν στο κύκλωμα. Από τις έρευνες πάντως που έγιναν στα σπίτια του γραμματέα του Γραμματέα του Προξενείου αλλά και του 35χρονου βρεθήκαν και κατασχέθηκαν laptop και usb τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια της ΕΥΠ για ανάλυση. Είναι βέβαιο ότι θα δώσουν πολλές πληροφορίες.

Κατασκοπεία Ρόδος: Ποια είναι τα πρόσωπα που εμπλέκονται

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η “Δημοκρατική της Ρόδου” ο εργαζόμενος είναι μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Καστελόριζο- Ρόδο και σε άλλα νησιά, έχει καταγωγή από την Κομοτηνή και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τον Αύγουστο του 2020. Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι κατά την διάρκεια των δρομολογίων έβγαζε φωτογραφίες τα ελληνικά πλοία και τις έστελνε στον δεύτερο κατηγορούμενο, που εργάζεται στο τουρκικό Προξενείο Ρόδου ως γραμματέας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές κατέγραφαν συστηματικά τις επαφές του πρώτου και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτει ότι παρείχε πληροφορίες απόρρητου – στρατιωτικού περιεχομένου στους Τούρκους. Ο έτερος κατηγορούμενος έχει απασχολήσει την επικαιρότητα και στο παρελθόν και θεωρείται αρμοδίως ως ο κύριος σύνδεσμός του πρώτου με τους Τούρκους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις