Γιατροί μαϊμού – Κρήτη: Νέα υπόθεση προκαλεί σοκ στο νησί

ΕΛΛΑΔΑ

Γιατροί μαϊμού – Κρήτη: Νέα υπόθεση προκαλεί σοκ στο νησί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Γιατροί μαϊμού - Κρήτη: Η Αστυνομία, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες και αφού πιστοποιήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο ότι ο προαναφερόμενος «γιατρός» δεν ήταν εγγεγραμμένος σε κανέναν σύλλογο, επενέβη και τον συνέλαβε

13.12.2020 | 09:51

Γιατροί μαϊμού – Κρήτη: Σοκ στον ιατρικό κόσμο της Κρήτης και ιδιαίτερα των Χανίων από την αποκάλυψη ότι ένας 62χρονος, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα, στην Κίσσαμο, μετέτρεψε το σπίτι που νοίκιασε σε… ιατρείο, δεχόταν σ’ αυτό ως… παθολόγος ασθενείς και μάλιστα συνταγογραφούσε φάρμακα για την περίπτωσή τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η Αστυνομία, μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες και αφού πιστοποιήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο ότι ο προαναφερόμενος «γιατρός» δεν ήταν εγγεγραμμένος σε κανέναν σύλλογο, επενέβη και τον συνέλαβε, μαζί με την59χρονη αλλοδαπή συνεργό του, η οποία παρίστανε την ιατρό-βοηθό του «παθολόγου». Το απορίας άξιο, είναι ότι σε έρευνα στο σπίτι-«ιατρείο» στην Κίσσαμο, οι αστυνομικοί, μεταξύ πολλών άλλων, βρήκαν και κατέσχεσαν έναν κατάλογο με περίπου διακόσια ονόματα πολιτών από Ρέθυμνο και Ηράκλειο! Η έρευνα τώρα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτοί οι άνθρωποι υπήρξαν σε κάποια στιγμή η είναι ακόμη ασθενείς, αν επισκέφθηκαν εκεί τον «παθολόγο» αν έλαβαν φαρμακευτική αγωγή.

Αν το αποτέλεσμα της έρευνας είναι αρνητικό και οι αναγραφόμενοι πολίτες αποδειχθεί ότι δεν είχαν ιδέα, τότε θα αναζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο ο «γιατρός» εξασφάλισε πρόσβαση στα 200 ονόματα.

Για την σοβαρή αυτή υπόθεση, η Αστυνομία εξέδωσε την πάρα κάτω ανακοίνωση:

“Συνελήφθησαν την Παρασκευή σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, δύο άτομα και συγκεκριμένα ημεδαπός και αλλοδαπή, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης. Ειδικότερα, ο ημεδαπός με την αλλοδαπή, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι ότι είναι γιατροί, έδιναν ιατρικές συμβουλές και χορηγούσαν φαρμακευτική αγωγή σε παθόντες, υποσχόμενοι πλήρη ίαση καταφέρνοντας έτσι να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι των δύο ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

10 ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές,

17 συσκευές USB

Φιαλίδια τα οποία περιείχαν ουσίες σε διάφορες συστάσεις (υγρή, κρυσταλλική, δισκία) τα οποία θα σταλούν για περεταίρω εργαστηριακή εξέταση,

Διάφορα ιατρικά και παραϊατρικά εργαλεία και αντικείμενα,

Βιβλία ιατρικού και παραϊατρικού περιεχομένου,

Χειρόγραφες σημειώσεις οι οποίες περιείχαν πλήθος στοιχείων ατόμων,

2 κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Παρασκευή Ορφανουδάκη, έπειτα από αρκετές αναφορές που είχαν φτάσει στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου για έναν «ψευτογιατρό», ζήτησαν οι αστυνομικοί από τον Ιατρικό Σύλλογο να επιβεβαιώσει αν είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του Συλλόγου. «Αφού εξασφαλίστηκε ότι δεν ήταν πιστοποιημένος γιατρός, έγινε η σύλληψή του».

Η κ. Ορφανουδάκη, στις δηλώσεις της ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επισκέπτονται κάποιον γιατρό, αν δεν είναι σίγουροι.

«Είναι εύκολο, να δώσεις σε κάποιον ελπίδα ότι μπορεί να γίνει καλά 100%. Αλλά πρέπει να ελέγξουμε αν είναι πραγματικότητα. Ο κάθε πολίτης μπορεί να μπει στα site των Ιατρικών Συλλόγων και να ελέγχει αν είναι οι γιατροί εγγεγραμμένοι στα μητρώα του κάθε Συλλόγου».

Μάλιστα, όπως ανέφερε η Πρόεδρος, κατά διαστήματα υπάρχουν διάφορες αναφορές για «θεραπευτές».

Είπε συγκεκριμένα:

«Κάθε χρόνο, φθάνουν σε εμάς 2 με 3 αναφορές για ανθρώπους που επωφελούνται από αυτό και δίνουν φρούδες ελπίδες.

Συνήθως, πρόκειται για ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, τα οποία έχουν ελεγχθεί επαρκώς από την ιατρική επιστήμη και για τα οποία προφανώς δεν υπάρχει ίαση.

Επιζητώντας την όμως, πέφτουν στα δίχτυα κάποιων κακοθελητών», κατέληξε.

Exit mobile version