Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμβόλιο κορονοϊού Μόσιαλος: Ο Τσουκαλάς τα λέει καλύτερα από εμένα
ΕΛΛΑΔΑ

Εμβόλιο κορονοϊού Μόσιαλος: Ο Τσουκαλάς τα λέει καλύτερα από εμένα

Εμβόλιο κορονοϊού Μόσιαλος: Η τοποθέτησή του σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού προκάλεσε τη θετική μνεία του καθηγητή πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλία Μόσιαλου.

Εμβόλιο κορονοϊού Μόσιαλος: Εν αναμονή του εμβολίου για την φονική Covid 19, πολλοί ανά τον πλανήτη εκφράζουν αμφιβολίες ως προς την αποτελεσματικότητά του, εξαιτίας της ταχύτητας που αυτό δημιουργήθηκε. Σύμφωνα μάλιστα με την μεγάλη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 42% των πολιτών προτίθεται να εμβολιαστεί. Ο φόβος για παρενέργειες και η αμφιβολία για την αποτελεσματικότητά του είναι οι βασικοί λόγοι δισταγμού απέναντι στον εμβολιασμό. Πάντως, ένας στους τρεις στον πληθυσμό πιστεύει ότι το εμβόλιο θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό για όλους.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, που συχνά τοποθετείται μέσω των social media για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, επέλεξε έναν ιδιαίτερο από τον συνηθισμένο τρόπο για να αναφερθεί στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE επιχειρεί να περάσει το μήνυμα για τους εμβολιασμούς με τη βοήθεια του θερμού οπαδού του Ολυμπιακού, Τάκη Τσουκαλά! Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο καθηγητής χρησιμοποιεί ένα βίντεο με τον γνωστό υποστηρικτή των ερυθρόλευκων, Τάκη Τσουκαλά να απαντά με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο σε έναν “αρνητή” των εμβολίων.

Ο Τάκης Τσουκαλάς δήλωσε στον «αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής του τα εξής: «Θα εκφέρω εγώ άποψη, για το εμβόλιο; Τι είμαι επιστήμονας; Εγώ για να πάω Καραϊσκάκη να δω τον Θρύλο, όμως, πρέπει να το κάνω. Για να πάρω αεροπλάνο να ταξιδέψω, για να δω τον Ολυμπιακό, πρέπει να το κάνω. Ό,τι πει η επιστήμη. Δεν θα αμφισβητήσω εγώ την επιστήμη, φίλε».

Δείτε ακόμη
Ακραίες φωνές στην Ιερά Σύνοδο για τις εκκλησία – Μητροπολίτες σκέφτονται να ανοίξουν παρά τα μέτρα
Γιατί όσοι έχουν κάνει εμβόλιο θα πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις