Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα αγοράς κορονοϊός: Ανησυχεί ο ιατρικός κόσμος
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα αγοράς κορονοϊός: Ανησυχεί ο ιατρικός κόσμος

Άνοιγμα αγοράς κορονοϊός: Η αγορά ανοίγει και ο ιατρικός κόσμος ανησυχεί

Άνοιγμα αγοράς κορονοϊός: Το άνοιγμα της  αγοράς έχει προκαλέσει την ανησυχία του ιατρικού κόσμου όσον αφορά στη διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προειδοποίησε πως «έρχονται μέρες που παραδοσιακά βοηθούν διάδοση ενός ιού όπως ο κορονοϊός», μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. Παράλληλα, τόνισε πως όσον αφορά στα εμβόλια και στα φάρμακα, αμφότερα αναμένεται να δράσουν συναγωνιστικά και κανένα δεν εγγυάται 100% επιτυχία. «Τα εμβόλια έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν την μάστιγα. Τα φάρμακα όχι. Μην ασχολούμαστε άλλο με τους αρνητές των εμβολίων. Τους κολακεύει αυτό».

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι μάλλον θα είναι εφικτό να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση τις επόμενες ημέρες. «Έναν μήνα μετά τον εμβολιασμό θα δούμε αποτελέσματα. Χρειάζεται ένα εξάμηνο για εμβολιασμό 6 εκατομμυρίων. Αν δεν είχαμε lockdown τα νούμερα θα ήταν μεγαλύτερα από 10.000» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κορονοϊός θα είναι μαζί μας»

Από την πλευρά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Μανωλόπουλος σημείωσε ότι το εμβόλιο δίνει μια πραγματική λύση στο πρόβλημα και οι φόβοι που έχουν οι άνθρωποι είναι υποθετικοί. «Θα περάσει το μήνυμα σιγά σιγά. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εμβόλιο και θα έρθει και στην Ελλάδα, αυτό της Pfizer. Μετά ακολουθεί εκείνο της Moderna, ενώ τα υπόλοιπα είναι σε φάση ανάπτυξης. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο εμβολίων είναι σε επίπεδο κατάψυξης», ανέφερε.

Ο κ Μανωλόπουλος ανέφερε ότι θα προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς μέχρι το καλοκαίρι, ίσως και αργότερα. «Θα πάμε σε σχετική κανονικότητα αφού δούμε μια ελάφρυνση του Συστήματος Υγείας. Όμως ο κορονοϊός θα είναι μαζί μας. Μείωση των ατόμων στις ΜΕΘ θα έχουμε γύρω στον Μάρτιο και τον Απρίλιο».

έλεγχος σε δείγμα κορονοϊού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις