Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπιλ Γκέιτς κορονοϊός: Προβλέψεις για την κληρονομιά της πανδημίας
ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς κορονοϊός: Προβλέψεις για την κληρονομιά της πανδημίας

Μπιλ Γκέιτς κορονοϊός: Ο διάσημος Αμερικανός προβλέπει ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και ότι οι ημέρες που κόσμος πήγαινε στο γραφείο προ του κορονοϊού θα περισταλούν κατά τουλάχιστον 30%.

Μπιλ Γκέιτς κορονοϊός: Ο πολυεκατομμυριούχος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Μπιλ Γκέιτς σίγουρα δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Γι’ αυτό και οι δηλώσεις του αναφορικά με την κληρονομιά που θα αφήσει πίσω της η πανδημία του κορονοϊού στις ζωές μας έχουν βαρύνουσα σημασία. Πόσω μάλλον όταν οι μέχρι τώρα προβλέψεις του από την αρχή της πανδημίας έχουν βγει αληθινές. Ο Μπιλ Γκέιτς είχε προβλέψει ότι θα υπάρξουν τα εμβόλια και τα οποία θα φέρουν ομαλοποίηση της κατάστασης μέσα στο 2021 και οριστικό τέλος της πανδημίας το 2022. Επίσης, θεωρεί ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και ότι οι ημέρες που κόσμος πήγαινε στο γραφείο προ του κορονοϊού θα περισταλούν κατά τουλάχιστον 30%.

Σε πρόσφατο συνέδριο των New York Times αναφορικά με τις δύο μεγάλες αλλαγές που θα αφήσει πίσω της η εμφάνιση του κορονοϊού, ο Μπιλ Γκέιτς προχώρησε σε μία ακόμη πρόβλεψη. Πέρα από τη συνέχιση της τηλεργασίας, η οποία όχι μόνο θα είναι μέρος της καθημερινής εργασίας, αλλά θα αποτελέσει σημαντική εναλλακτική μορφή απασχόλησης σε σχέση με τη δουλειά γραφείου, αναμένει και τον περιορισμό των επαγγελματικών ταξιδιών κατά περίπου 50%.

Μπιλ Γκέιτς κορονοϊός: Αλλαγές στην ακίνητη περιουσία

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, θα επηρεαστεί η ακίνητη περιουσία και θα επέλθει πλήρης αλλαγή των συσχετισμών στις τιμές των ενοικίων. Εταιρείες-κολοσσοί θα αποσυρθούν από μεγάλα κτίρια, δομές και γραφεία (νοικιάζοντας μικρότερα), οι τιμές των οποίων αναμένεται να πέσουν δραματικά. Επιπλέον, το κέντρο θα έχει μικρότερη ζήτηση για ιδιώτες ενοικιαστές, όπου έως τώρα οι εργαζόμενοι, ακόμη και οι πιο καλοπληρωμένοι, ξοδεύουν τεράστια ποσά για ενοίκια. Οι τιμές ενοικίων στο κέντρο των πόλεων θα μειωθούν κατακόρυφα και θα ανατείλει μια λογική εξισορρόπησής τους.

Και μια νότα αισιοδοξίας

Το αισιόδοξο κομμάτι της πανδημίας σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς είναι ότι η κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας λόγω κορονοϊού και η πρωτοφανής χρηματοδότηση της έρευνας μας έδωσαν εργαλεία που μπορούν να ελέγξουν άμεσα μια ενδεχόμενη νέα πανδημία. Πλέον θα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πώς να το κάνουμε και κυρίως μπορούμε να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ακόμη και αν ο πλανήτης μπορεί να ζήσει άλλη μια νέα πανδημία μετά τον κορονοϊό, σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο φονική όσο η covid-19.

Δείτε ακόμη

“Πολεμικό σόου” Ερντογάν στο Μπακού – Η απάντηση της Ρωσίας
Πανικός στη Νέα Υόρκη: Γυναίκα οδηγός έπεσε πάνω σε διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter
Το παρασκήνιο και η αποτίμηση της Συνόδου: “Χλιαρός Μακρόν”, η Μέρκελ “πετάει το μπαλάκι” στο ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις