Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός Σταυρός: Μετάλλια σε αυτούς που κινδυνεύσαν για να σώσουν πολίτες
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός Σταυρός: Μετάλλια σε αυτούς που κινδυνεύσαν για να σώσουν πολίτες

Αστυνομικός Σταυρός: Τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι έσωσαν πολίτες με κίνδυνο της ζωής τους, τιμήθηκαν με το μετάλλιο του «Αστυνομικού Σταυρού» σ

Αστυνομικός Σταυρός: Τρεις αστυνομικοί, που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής της ΕΛ.ΑΣ, τιμήθηκαν σε ειδικές τελετές από τους προϊσταμένους τους με αστυνομικά μετάλλια, καθώς έσωσαν ζωές, ορμώντας με κίνδυνο τη ζωή τους σε φλεγόμενο σπίτι και φλεγόμενο αυτοκίνητο μετά από τροχαίο ατύχημα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε ειδική λιτή τελετή, κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα,  ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ,  στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, απονεμήθηκαν Αστυνομικά Μετάλλια, με αντίστοιχα διπλώματα «Αστυνομικός Σταυρός», στον Αρχιφύλακα ΜΟΥΡΤΙΚΑ Αργύριο και στον Υπαρχιφύλακα ΣΤΑΜΟΥΚΩΣΤΑ Σπυρίδωνα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, για εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξαν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή τους σε κίνδυνο. Τα Αστυνομικά Μετάλλια απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους Αστυνομικούς.

Η απονομή των Αστυνομικών Μεταλλίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ταξίαρχου ΚΟΥΤΣΙΒΙΤΗ Κωνσταντίνου και μελών της οικογένειας των τιμώμενων αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξαν οι τιμώμενοι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Έσωσαν ηλικιωμένη

Πιο συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου 2018,  και περί ώρα 19:30, ο Αρχιφύλακας ΜΟΥΡΤΙΚΑΣ Αργύριος και ο Υπαρχιφύλακας ΣΤΑΜΟΥΚΩΣΤΑΣ Σπυρίδων, υπηρετούντες στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας στην περιοχή της Αρτέμιδος, επέδειξαν εξαιρετική δραστηριότητα και με αυτοθυσία εισήλθαν σε φλεγόμενη οικία και υπό δυσμενείς συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους, εντόπισαν εγκλωβισμένη ηλικιωμένη γυναίκα (92 ετών), η ζωή της οποίας κινδύνευε άμεσα και την μετέφεραν με ασφάλεια εκτός του φλεγόμενου κτιρίου.

Σε παράλληλη λιτή τελετή,  που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, απονεμήθηκε Αστυνομικό Μετάλλιο, με αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικός Σταυρός», στον Υπαρχιφύλακα ΓΕΜΕΛΙΑΡΗ Θεόδωρο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον Αστυνομικό.

Η απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής Ταξίαρχου ΔΑΒΑΛΟΥ Δημητρίου, του Διοικητή του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου Υπαστυνόμου Α΄ ΚΑΡΑΣΣΑΒΙΔΗ Ελευθερίου και μελών της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.

Εξέθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο

Υπενθυμίζεται ότι, η απονομή του Αστυνομικού Σταυρού πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξε ο τιμώμενος αστυνομικός, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα την 3-1-2016 και περί ώρα 05:35, ο Υπαρχιφύλακας ΓΕΜΕΛΙΑΡΗΣ Θεόδωρο , ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, στο 47ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου, στο ρεύμα προς Λαύριο, αντιλαμβανόμενος φλεγόμενο αυτοκίνητο, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε παρακείμενο στύλο, με πράξη αυτοθυσίας και εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο, απεγκλώβισε άμεσα τον οδηγό του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις